Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 3 savaitgalio paras Lietuvos keliuose įvyko 33 avarijos, kuriose sužeisti žmonės

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, savaitgalį, rugsėjo 9-11 d., šalies keliuose įvyko 33 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti 45 žmonės. Tarp sužeistųjų – 10 nepilnamečių, 5 iš jų – automobilių keleiviai.
Avarija Panevėžio rajone
Avarija Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Vienas eismo įvykis įvyko dalyvaujant neblaiviam vairuotojui, dar vieną sukėlė neblaivus dviratininkas. Per savaitgalį policijoje užregistruoti 149 techniniai eismo įvykiai.

Rugsėjo 9 d., 09.25 val. Tauragėje, Juozo Tumo-Vaižganto g., 69 m. vyras, vairuodamas automobilį „VW Passat“, sukdamas į kairę į Vytauto gatvę, sankryžoje partrenkė 59 m. pėsčiąją, kuri dėl patirtų sužalojimų buvo pristatyta į ligoninę.

Rugsėjo 9 d., 09.44 val. Vilniuje, Antakalnio g., 23 m. jaunuolis, vairuodamas automobilį „VW Transporter“, važiuodamas šaligatviu atbulas partrenkė ir sužalojo už automobilio ėjusią 81 m. pėsčiąją, kuri dėl sužalojimų buvo skubiai nuvežta į ligoninę, ir gydoma ambulatoriškai.

Nepraėjus 15-kai minučių taip pat Vilniuje, Juozo Tumo-Vaižganto ir Lukiškių g. sankryžoje, 26 m. vyras, vairuodamas automobilį „Opel Astra“, sukdamas sankryžoje į kairę, nepraleido ir partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusį 64 m. pėsčiąjį. Dėl patirtų sužalojimų partrenktas vyras paguldytas į ligoninės traumatologijos skyrių.

Penktadienį 15.50 val. Kėdainiuose, Chemikų g., 30-metė moteris, vairuodama automobilį „Renault Clio“, partrenkė iš žaidimų aikštelės į gatvę netikėtai įbėgusią 7 m. mergaitę ir ją sužalojo. Mažametė dėl sužalojimų buvo pristatyta į Kauno klinikas.

Penktadienį, apie 19 val., Kretingos r., Kartenos mstl. ribose, kelyje Šiauliai-Palanga 32 m. moteris, vairuodama automobilį „Audi A6“, neleistinoje vietoje kirto ištisinę kelio ženklinimo liniją, lenkdama priekyje ta pačia kryptimi važiavusį ir į kairę sukantį automobilį „Renault Megane Scenic“, kurį vairavo 42 m. moteris, ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu sužalota automobilio „Renault“ vairuotoja, kuri dėl daugybinių sužalojimų paguldyta į ligoninę.

Šeštadienį, prieš vidurdienį, 11.20 val. Alytuje, Druskininkų g., 43 m. moters vairuojamas automobilis „VW Passat“ kelio vingyje nesuvaldytas nuvažiavo nuo kelio. Įvykio metu buvo sužalota 16-metė keleivė. Paauglė dėl daugybinių sužalojimų gydoma ligoninės reanimacijos skyriuje.

Rugsėjo 10 d., 16.14 val. Šiaulių rajone, kelyje Kuršėnai – Mažeikiai, 34 m. moteris, vairuodama automobilį „Toyota Corolla, sankryžoje lenkė 54 m. vyro vairuojamą automobilį „Renault Espace“, sukantį į kairę, ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilyje „Renault“ vežama pusės metukų mergytė, kuri po medikų suteiktos pagalbos, gydoma ambulatoriškai, sužeista „Toyota“ vairavusi moteris paguldyta į ligoninę.

Rugsėjo 10 d. apie 21 val. 30 min. Jurbarko r., kelio Kaunas – Jurbarkas – Šilutė – Klaipėda 74-ame km, Šilinės kaimo ribose, automobilis „Kia Sorento“, vairuojamas neblaivaus (1,33 prom.) 53 m. vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „VW Caravelle“, vairuojamą 53 m. vyro. Eismo įvykio metu buvo sužeisti 5 automobilyje „VW Caravelle“ važiavę asmenys – 58 m. keleivė dėl stuburo sužalojimo paguldyta į ligoninę, o vairuotojas, dvi 63 metų keleivės bei 51 m. keleivė dėl sužalojimų gydomi ambulatoriškai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžio rajone
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarija Panevėžio rajone

Neblaiviam „Kia Sorrento“ vairuotojui nustatytas 1,33 prom. girtumas, vyras uždarytas į areštinę.

Sekmadienį, apie 00.46 val., tame pačiame kelyje Kaunas – Jurbarkas – Šilutė – Klaipėda, 62-ame kilometre, Raudonės miestelio ribose, 41 m. moters vairuojamas automobilis „BMW 530“, buvo nesuvaldytas, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį. Eismo įvykio metu nukentėjo pati vairuotoja, kuri paguldyta į ligoninės traumatologijos skyrių, bei kartu važiavę 19 ir 21 m. keleiviai. Visi sužeistieji buvo pristatyti į ligoninę.

Sekmadienį, apie 11.00 val. Kėdainių r., „Via Baltica“ kelio ruože Panevėžys – Aristava – Sitkūnai ,Truskavos mstl. ribose, 46 m. vyro vairuojamas automobilis „Opel Vectra“, pradėdamas važiuoti ir sukdamas į kairę, nepraleido tiesiai važiavusio automobilio „VW Golf“, kurį vairavo 21 m. vyras, ir su juo susidūrė. Eismo įvykio metu sužalotos automobilio „VW Golf“ keleivės – 21 ir 19 m. merginos, kurios buvo skubiai pristatytos į ligoninę.

Sekmadienį, prieš vidurdienį, 11.30 val. Alytuje, Santaikos ir Likiškėlių gatvių sankryžoje, 29 m. vyras, vairuodamas motociklą „BMW“, esant avarinei situacijai, bandydamas išvengti susidūrimo su automobiliu „Mercedes Benz A160“, kuris pradėjo sukti į kairę iš šalutinės gatvės, staigiai pradėjo stabdė, nesuvaldė vairuojamo motociklo ir griuvo. Eismo įvykio metu sužeistas motociklo vairuotojas paguldytas į ligoninės traumatologijos skyrių.

Vakar, 22.34 val. Alytaus r., kelyje Alytus – Seirijai – Lazdijai, 31 m. vyras vairavo automobilį „Audi A6“, kuomet netikėtai į kelį įbėgo briedis. Įvykus susidūrimui su laukiniu gyvūnu, buvo sužeist 19-metė keleivė, kuri gydoma ambulatoriškai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia visų eismo dalyvių dėmesį į eismo sąlygas, kurios anksti ryte ir vėlai vakare gali būti apsunkintos dėl kylančio rūko. Būkite dėmesingi ir atidūs, pasirinkite tinkamą ir saugų važiavimo greitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius