-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per audrą ketvirtadienį žaibai Lietuvoje sukėlė mažiausiai septynis gaisrus

Ketvirtadienį Lietuvą siaubė audra. Pasak ugniagesių, per audrą žaibai sukėlė mažiausiai septynis gaisrus. Žmonės juose nenukentėjo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, ketvirtadienį apie 15.51 val. gautas pranešimas, kad Molėtų r., Verbiškių kaime, Liepų g., dega ūkinis pastatas.

Gelbėtojams atvykus nurodytu adresu, šiferiu dengtas mūrinis ūkinis pastatas degė atvira liepsna. Per gaisrą sudegė stogas, dalis perdangos bei dalis šieno.

Gaisro priežastis – žaibo iškrova.

Apie 14.55 val. Lazdijų rajone, Burbų kaime, žaibas uždegė medinį gyvenamąjį namą.

Per gaisrą sudegė stogas, apdegė perdengimas bei du kambariai. Ugniagesiai teigia, kad buvo išgelbėti trys šalia stovintys pastatai.

Apie 16.14 val. medinį namą žaibas uždegė Šalčininkų r., Eišiškių miestelyje, Rodūnės g. Į gaisro vietą atvykus gelbėtojams, namo stogas degė atvira liepsna. Stogas sudegė.

15min.lt jau skelbė apie gaisrą Kaune. Maždaug 19.10 val. buvo gautas pranešimas, kad po geležinkelio tiltu kažkas dega. Vėliau paaiškėjo, kad dega troleibusų kontrolinio tinklo medinis izoliacinis padėklas.

Įtariama, kad gaisras kilo nuo žaibo iškrovos.

Apie 16.17 val. Lazdijų r., Šventežerio kaime, nuo žaibo iškrovos užsiliepsnojo mūrinis ūkinis pastatas. Į įvykio vietą atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna.

Gaisro metu nudegė apie 9 kvadratinius metrus stogo, išdegė dalis perdangos, sudegė apie 2 t šieno.

Ugniagesiai skelbia išgelbėję keturis šalia stovinčius pastatus, taip pat žemės ūkio techniką.

Maždaug 20.13 val. gautas pranešimas apie gaisrą Vilniuje, Arimų g. stovinčiame mediniame vieno aukšto dviejų butų name.

Paaiškėjo, kad nuo žaibo iškrovos name išsilydė elektros instaliacija.

Ugniagesiai išvėdino butus, nuo įvado atjungė elektrą.

15min.lt jau skelbė ir apie gaisrą Vilniaus r., Didžiosios Riešės kaime. Čia apie 22.05 val., kaip įtariama, nuo žaibo iškrovos užsidegė mūrinis dviejų aukštų su mansarda gyvenamasis namas.

Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams, skardinis namo stogas jau degė atvira liepsna.

Gesinti šio gaisro buvo pasiųstos gausios ugniagesių pajėgos – šešios autocisternos, autokeltuvas, štabo automobilis, atvyko greitosios pagalbos medikai.

Per gaisrą nudegė ir buvo išardyta apie 250 kvadratinių metrų skardinės stogo dangos ir stogo apšiltinimo medžiagos, užlietos gyvenamosios patalpos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius