Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per avariją prie Birštono žuvo trys žmonės, du sužaloti (nuotraukos, papildyta 22.50 val.)

Net trys žmonės žuvo ir du buvo sužaloti ketvirtadienio pavakare netoli Birštono lengvajam automobiliui susidūrus su vilkiku.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirminiais duomenimis, apie 17.28 val. Birštono savivaldybėje, kelio Vilnius–Prienai–Marijampolė 87-ame kilometre, lengvasis automobilis išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančiu vilkiku.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sumaitotas automobilis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Sumaitotas automobilis

Per avariją iš karto žuvo trys lengvuoju automobiliu važiavę žmonės, dar du buvo sužaloti. Vieno sužalotojo būklė labai sunki.

Į įvykio vietą iškviesti ne tik policijos pareigūnai su greitosios pagalbos medikais, bet ir ugniagesiai gelbėtojai. Lengvasis automobilis tiesiog palindo po vilkiku. Gelbėtojai bando jį ištraukti.

Policija dėl avarijos pradėjo ikiteisminį tyrimą, avarijos aplinkybės tikslinamos. Taip pat tikslinami žuvusiųjų ir sužeistųjų duomenys.

Papildyta 18.22 val.: Birštono policijos komisariato budėtojai 15min.lt žurnalistą informavo, kad po sunkvežimiu su priekaba palindęs lengvasis automobilis Opel priklauso Prienų gyventojai.

„Visi nukentėjusieji važiavo lengvuoju automobiliu. Iš numerio jau nustatėme, kam priklauso automobilis. Tačiau tikslių žuvusiųjų ir sužeistųjų duomenų dar neturime. Avarija įvyko mažiau nei prieš valandą, mūsų pareigūnai dirba įvykio vietoje. Ten dirba ir gelbėtojai, reikia kranų, kad tą mašiną būtų galima ištraukti iš po sunkvežimio. Šiuo metu tik tiek ir galime pasakyti. Pradėtas tyrimas", – telefonu sakė Birštono policijos budėtojai.

Papildyta 18.48 val.: Kaip iš įvykio vietos pranešė 15min.lt fotografas Erikas Ovčarenko, du sunkiai sužalotus žmones iš lengvojo automobilio iš karto po avarijos ištraukė iš Prienų atvykę ugniagesiai gelbėtojai. Tačiau jie kol kas negali pasiekti automobilyje likusių trijų kūnų. Opel beveik visas palindęs po sunkvežimiu.

Į įvykio vietą jau atvyko kranas, kuris bandys pakelti sunkvežimį, kad iš po jo būtų galima ištraukti lengvąjį automobilį. Tik taip gelbėtojai galės pasiekti žuvusiųjų kūnus.

Pirminiais duomenimis, visi nukentėjusieji yra vyrai.


Žiūrėti Prie Birštono žiauri avarija didesniame žemėlapyje

Papildyta 19.10 val.: Apie 19 val. galingas kranas šiek tiek pakėlė sunkvežimį ir taip gelbėtojai galėjo pasiekti žuvusiųjų kūnus. Pirminiais duomenimis, visi jie yra jauni žmonės.

Vilkiką vairavęs 1962 m. gimęs vyras, kurį į avarijos vietą atskubėję darbdaviai apibūdino kaip labai tvarkingą vairuotoją, jau po avarijos pasakojo, kad nuvežęs krovinį į Maskvą važiavo namo. Penktadienį vyriškis vėl turėjo išvykti į reisą.

Vilkikas važiavo nuo Vilniaus Birštono link. Vairuotojas teigia matęs, kad priešinga kryptimi atvažiuoja du automobiliai. Vienas iš jų, kaip vėliau paaiškėjo, į avariją patekęs Opel, bandė lenkti priešais važiuojančią mašiną. Opel vairuotojas savo mašiną iš pradžių pasuko į kelkraštį ir priešais važiuojantį automobilį bandė lenkti pro dešinę.

Opel ratai kliudė kelkraščio žvyrą, automobilis staiga metėsi į kairę, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir slydo tiesiai po vilkiku. Tiesiame kelio ruože viskas įvyko per kelias sekundes.

Papildyta 22.50 val. Kaip naujienų portalą 15min.lt informavo Birštono policijos komisariato pareigūnai, vieno iš sužeistųjų būklė išlieka itin sunki. Iš Kauno į Prienų ligoninę specialiu reanimobiliu atvykę medikai nesiryžo jo vežti į Kauno medicinos universiteto klinikas. Nukentėjusiajam pagalba teikiama Prienų ligoninėje.

Antrojo sužeistojo būklę policijos pareigūnai apibūdino kaip stabilią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius