-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 02 /10:13

Per avariją Vilniaus rajone sužeistas prezidento patarėjas Vytautas Jonas Žukas

Pirmadienio ankstų rytą kelyje Bendoriai–Maišiagala susidūrė „Audi“ ir „Subaru“, pastarąjį automobilį vairavęs prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Vytautas Jonas Žukas buvo sužeistas. Po avarijos ligoninėje atsidūrė ir „Audi“ vairuotojas. Pirminiais duomenimis, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas 57 metų V.J.Žukas dėl avarijos nekaltas.
Vytautas Jonas Žukas
Vytautas Jonas Žukas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pranešimas apie šią eismo nelaimę buvo gautas pirmadienį 7.13 val.

Vilniaus apskrities policijoje 15min sužinojo, kad avarija įvyko senajame Ukmergės plente, prie Aukštųjų Rusokų viensėdžio.

Specialiosioms tarnyboms iškart pranešta, kad prispaustų žmonių nėra, tačiau abu vairuotojai buvo sužaloti. „Vienam iš jų kraujuoja galva“, – tokia žinutė pasiekė medikus ir policininkus.

Į ligoninę netrukus išvežti tiek „Audi“, tiek „Subaru“ vairuotojai. Paaiškėjo, kad prie pastarojo automobilio vairo sėdėjo buvęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Vytautas Jonas Žukas, pastaruoju metu einantis prezidento Gitano Nausėdos vyriausiojo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pareigas.

Prezidento atstovas teigė, kad J.V.Žukas po avarijos jaučiasi tvirtai, ligoninėje jam buvo atliekami tyrimai.

Prezidento atstovas Antanas Bubnelis BNS teigė, kad J.V.Žukas „yra sąmoningas ir jaučiasi tvirtai“.

„Šiuo metu jis yra Lazdynų ligoninėje, jam atliekami visi tyrimai“, – sakė A.Bubnelis.

Pirmadienį apie 10 val. papildomai pranešta, kad J.V.Žukas per avariją pirmadienio rytą patyrė nesunkių sužalojimų, jis jau išrašytas iš ligoninės.

„Žukas išleistas iš ligoninės. Pirminiai tyrimai rodo, kad sužalojimai yra lengvi, jis keletą dienų gydysis ambulatoriškai“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai A.Bubnelis.

Avarijos aplinkybių tyrimo ėmėsi Vilniaus apskrities kelių policijos pareigūnai.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS sakė, kad, pirminiais duomenimis, dėl eismo įvykio kaltas ne prezidento patarėjas.

Teigiama, kad būtent „Audi“ vairuotojas kelyje Bendoriai–Maišiagala išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su J.V.Žuko „Subaru“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius