-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per dieną Kauno apskrities policijai įkliuvo keturi vairuotojai, leistiną greitį viršiję daugiau kaip 50 km/val.

Praėjusią savaitę, nuo liepos 8 d. iki liepos 14 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, skirtą greičio kontrolei. Priemonės metu buvo nustatyti 359 greičio viršijimo atvejai. Šią savaitę nuo liepos 15 d. iki liepos 21 d. toliau tęsiama greičio kontrolė.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Kauno apskrities VPK, liepos 16 d., tik per vieną dieną, Kauno apskrities magistraliniuose keliuos pareigūnai nustatė 62 greičio viršijimo atvejus, iš kurių net keturis kartus greitis buvo viršijamas daugiau kaip 50 km/val.

Kelyje A1, kur leistinas greitis yra 110 km/val., o jaunuolis D.A. (gim. 1991 m.), kuriam maksimalus leistinas greitis – 90 km/val. (neturi 2 m. vairavimo patirties, vairuotojo pažymėjimą įgijo tik 2012 m. rugpjūčio 14 d.), važiavo 157 km/val. greičiu.

Kelyje „Via Baltica“, kur leistinas greitis yra 90 km/val., pilietis G.B. (gim. 1983 m.) važiavo 163 km/val. greičiu. G.B. vairavimo stažas nuo 2005 m.

Kelyje „Via Baltica“, kur leistinas greitis yra 90 km/val., Rusijos pilietis A.H. (gim. 1973 m.) važiavo 145 km/val. greičiu.

Kelyje A1, kur leistinas greitis 110 km/val., pilietė N.J. (gimusi 1988 m.) važiavo 170 km/val. greičiu. Mergina su savimi neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo, jos vairavimo stažas nuo 2008 m.

Policijos pareigūnai ragina vairuotojus, o ypatingai vairuotojus naujokus būti atidžiais, neviršyti leistino greičio, nepervertinti automobilio galimybių ir savo sugebėjimų, nes neapgalvoti veiksmai labai dažnai baigiasi tragiškai.

Kauno apskrities policija primena, kad nustatyto greičio viršijimas iki 10 kilometrų per valandą – užtraukia įspėjimą vairuotojams. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 20 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo keturiasdešimties iki vieno šimto litų. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų. Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo šešių mėnesių iki vienerių metų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams, vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių ir vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki dviejų tūkstančių penkių šimtų litų arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius