Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gaisrą Alytuje žuvo žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusią parą Lietuvoje kilo 218 gaisrų. Ugnis pasiglemžė vieno žmogaus gyvybę ir du piliečius traumavo.
Gaisro vietoje
Gaisras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Statistika Alytus

Tragiškas gaisras kilo trečiadienį vėlai vakare Alytuje, Miško gatvėje esančiame name. Čia dėl neatsargaus rūkymo užsidegė lova ir patalynė. Užsidėję kvėpavimo apsaugos aparatus ugniagesiai įėjo į uždūmintas patalpas ir surado be sąmonės 54 metų namo šeimininką. Nukentėjusiojo nepavyko atgaivinti, o atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Gaisro metu dar sudegė lova, aprūko kambarys, vandeniu buvo sulieti namų apyvokos daiktai.

Kupiškio rajono Aleksandrijos kaime pavakary gaisras kilo daugiabučio namo bute. Ir čia atskubėję ugniagesiai su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis įėjo į uždūmintą butą ir iš ten išnešė dūmais apsinuodijusius 32 metų vyrą ir 54 metų moterį bei perdavė juos greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Per gaisrą dar išdegė kambarys, aprūko kitos patalpos. Iš kitų  uždūmintų butų buvo evakuoti dar du gyventojai. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Didelis gaisras trečiadienį anksti ryte kilo Kauno rajono Ilgakiemio kaime, kur užsidegė UAB ,,Ilgakiemio malūnas” priklausantis ir kaimo turizmui skirtas pastatas. Gaisro metu nudegė ir buvo nuardytas apie pusę futbolo aikštės dydžio pastato stogas, išdegė dalis palėpės ir mansardos, vandeniu buvo sulietos mansarda ir pirmojo aukšto patalpos. Vanduo į gaisravietę buvo tiekiamas per dvi magistralines linijas iš atviro vandens šaltinio, o ugnį gesino dar 6 gaisrinės autocisternos. Ugnis buvo užgesinta po dviejų valandų. Gaisro priežastys yra nustatinėjamos.

Vilniuje, Barsukynės gatvėje, pavakary užsiliepsnojo vieno aukšto gyvenamasis namas. Per gaisrą sudegė priestatas, nudegė ir buvo išardyta dalis namo stogo, vandeniu buvo sulietos visos patalpos. Gaisro priežastys tikslinamos.

Kelmės rajono Labūnų kaime popiet užsidegė medinis svirnas. Liepsnos pastatą pasiekė iš laukų, kur pirma išdegino apie 8 ha plotą. Gaisro metu sodybos šeimininko nebuvo namie, tad nebuvo kam sustabdyti atslenkančios ugnies. Tik atskubėję ugniagesiai užgesino liepsnojančią žolę ir apsaugojo kitus sodybos pastatus.

Ugniagesiams trečiadienį teko dar 180 kartų gesinti degančią žolę. Ugnis išdegino apie 450 ha pievų ir laukų. Daugiausia tokių gaisrų – 64 buvo sukelta Vilniaus apskrityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius