Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gaisrą Ukmergėje žuvo vienuolikmetė, jos sesutė gydoma reanimacijoje (papildyta 11.08 val.)

Vienuolikos metų mergaitė žuvo trečiadienį paryčiais kilus gaisrui mediniame gyvenamajame name Ukmergėje. Devynmetė žuvusiosios sesutė gydoma reanimacijoje.
Liepsna
Ugniagesiai / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Ukmergė

Kaip 15min.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Gintautas Druktenis, pranešimą apie gaisrą Klaipėdos g. stovinčiame mediniame karkasiniame name Ukmergės ugniagesiai gavo apie 4.50 val.

Po septynių minučių keturiomis autocisternomis atvykę į gaisro vietą ugniagesiai pamatė, kad pro langus ir iš namo verandos veržiasi atvira liepsna.

Pasak G.Druktenio, name, kurio langai, beje, buvo su grotomis, gyveno dvi šeimos. Namo gale, kuriame kilo gaisras, augo net keturi vaikai. Jų tėvai spėjo išnešti iš liepsnojančio namo mažus dvynukus – berniuką ir mergaitę. Vėliau tėvai ugniagesiams sakė, kad vyresnės mergaitės miegojo koridoriaus gale, liepsna buvo atkirtusi joms kelią į lauką, tėvai irgi negalėjo prieiti. Tėvas dar išdaužė mergaičių kambario langą, tačiau per grotas jų ištraukti nesugebėjo.

1997-ais ir 1999 metais gimusias mergaites iš degančio namo išnešė ugniagesiai. Vyresnei mergaitei dar buvo bandoma daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo mirtį.

Jaunesnė mergaitė nuvežta į ligoninę ir iš karto paguldyta į reanimaciją.

Per gaisrą sudegė namo viduje buvę daiktai, apdegė sienos ir lubos, sudegė veranda.

Papildyta 11.08 val.: Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovas Audrius Kuprionis apie šią nelaimę kalbėdamas su 15min.lt žurnalistu sakė, kad gaisro priežastis kol kas nežinoma. Jai nustatyti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak ugniagesių atstovo, ant namo langų uždėtos grotos, turėjusius saugoti nuo vagių, kainavo vaiko gyvybę. „Grotos ir autonominio dūmų detektoriaus nebuvimas namo viduje. Tie dūmų detektoriai kainuoja nuo 30 litų iki 50 litų. Jie parduodami ir specializuotose parduotuvėse, informacijos, kur jų nusipirkti, galima rasti internete. Pas mus Ukmergėje mačiau ir „Senukų" prekybos centre. Penkiasdešimt litų gali išgelbėti gyvybę. Namuose, kuriuose įrengti dūmų detektoriai, gaisrą pastebėti galima daug anksčiau, kai jis tik prasideda", - sakė A.Kuprionis.

Pasak ugniagesio, pastaruoju metu naujos statybos namuose reikalaujama, kad būtų įrengti dūmų detektoriai. Priešingu atveju ugniagesiai nesutinka pasirašyti namo pridavimo akto.

Trečiadienį paryčiais apdegęs namas buvo senesnės statybos. Dūmų detektoriaus namuose nebuvo, gaisras pastebėtas per vėlai, kai ugnis mergaitėms jau buvo atkirtusi kelią į lauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius