-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gaisrą Vilniaus rajone sudegė senoji Paberžės mokykla (nuotraukos, video)

Gausios sostinės ugniagesių pajėgos vėlų pirmadienio vakarą buvo mestos į Vilniaus rajoną gesinti užsiliepsnojusio buvusios mokyklos pastato. Ugnis visiškai nuniokojo senosios Paberžės mokyklos stogą, smarkiai apdegė vidus ir viduje buvę daiktai. Mokyklos administracija įtaria padegimą.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pagalbos šauksmas telefonu 112 sostinės ugniagesiams atskriejo maždaug 22.30 val. Skambučių gelbėtojai sulaukė daug, tačiau pranešimai apie gaisrą buvo labai prieštaringi. Vieni žmonės sakė, kad atvira liepsna dega mokykla, kiti skambinusieji ugniagesiams tvirtino, kad liepsnoja nenaudojamas pastatas.

Į gaisro į vietą iš Vilniaus buvo išsiųstos keturios autocisternos, vandens atvežimo automobilis, štabo automobilis. Gesinti liepsnojančio pastato buvo nusiųsti ir Vilniaus rajono ugniagesiai.


Žiūrėti Gaisras Paberžėje didesniame žemėlapyje

Gaisro pašvaistė buvo matyti dar neprivažiavus Paberžės. Įvykio vietoje ugniagesiai konstatavo, kad liepsna apėmusi visą pastato stogą, ugnis plito į namo vidų.

Paaiškėjo, kad dega buvęs Paberžės mokyklos pastatas. Šiuo metu mokiniai jame nebesimoko. Tačiau pastatas iki šiol priklauso „Verdenės" vidurinei mokyklai, jis stovi šios mokyklos teritorijoje.

Vilniaus r. Paberžės „Verdenės" vidurinės mokyklos direktorė Vanda Nivinskienė įvykio vietoje 15min.lt žurnalistui sakė, kad paskutiniai mokiniai iš šio pastato į pagrindinį mokyklos pastatą buvo perkelti pernai rudenį.


Žiūrėti Gaisras Paberžėje didesniame žemėlapyje

„Mes pastatą uždarėme, kadangi jis jau yra avarinės būklės. Pagrindinis pastatas buvo renovuotas, po renovacijos šitą uždarėme, mokinius iškėlėme. Tačiau vietos pas mus labai trūksta, tad šį pastatą naudojome kaip sandėliuką, jame laikėme suolus, šiuo metu nenaudojamus vadovėlius, knygas. Sudegusių suolų labai gaila. Kaip labdarą juos buvome gavę iš amerikiečių. Dabar mums buvo skirta naujų suolų, tad senuosius sukrovėme čia. Bet jie dar visai geri, galėjome kam nors padovanoti", - ugniagesiams tebegesinant gaisrą sakė V.Nivinskienė.

Direktorė teigia įtarianti, kad senasis mokyklos pastatas buvo padegtas. Iškėlus mokinius į pagrindinį mokyklos pastatą, senojoje mokykloje buvo atjungta elektra. Ji buvo palikta tik vienoje patalpoje, kurios ugnis visai nepalietė.

 

VIDEO: Gaisras Paberžėje

 

Paklausta, kam galėjo būti naudinga padegti buvusios mokyklos pastatą, V.Nivinskienė tik atsiduso.

„Tektų ilgai pasakoti. Mes esame lietuviška mokykla, ne visai lietuviškame krašte. Visai greta įsikūrusi nelietuviška mokykla. Visko čia nutinka. Visai neseniai mums langus išdaužė. O prieš pat gaisrą sargas apėjo teritoriją, viskas buvo ramu. Tik greta bastėsi kažkokie trys įtartini žmonės. Netrukus kilo gaisras", - 15min.lt žurnalistui pasakojo direktorė.

Ugnis visiškai nuniokojo buvusios mokyklos stogą, smarkiai apdegė ir viduje buvę daiktai. Dėl įvykio pradėtas tyrimas. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Jei norite peržiūrėti nuotraukas iš gaisro vietos, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius