Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per išgertuves šunį sostinėje šaltakraujiškai nužudęs vyras: „Jį iš gailesčio išmečiau iš 9 aukšto“

Sostinės Pilaitės rajone šunį iš 9 aukšto išmetęs ir pražudęs Giedrius Žamba sulaukė teisingumo – Vilniaus miesto apylinkės teismas už šį nusikaltimą vyrui skyrė 2 tūkst. eurų baudą. Pats kaltininkas teisinosi, kad taip pasielgė iš gailesčio, o jo sugyventinė dar bandė ginti vyrą ir melavo, kad šuo esą gaudė balandį ir pats iššoko pro balkoną.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Všį „Vyšnių sodas“ nuotr.

Birželio 4-osios vakarą Įsrūties gatvėje, pievoje prie daugiabučio, praeiviai pamatė gulintį ir mirštantį šunį.

Netrukus viena moteris atpažino kaimynų augintinį ir nuskubėjo pas juos.

Kaltininkas – girtutėlis

Duris atidaręs G.Žamba buvo smarkiai išgėręs ir sunkiai surezgė sakinį.

Nu ir ką?“ – išgirdęs klausimą apie šunį atrėžė vyras ir užtrenkė duris.

Netrukus atskubėjo ir kita kaimynė. „O, dar viena“, – pasakė G.Žamba. Tada augintiniu susirūpino jo šeimininkė, kuri nusileido liftu pažiūrėti, kas nutiko.

Pati ji daug papasakoti negalėjo, nes su sugyventiniu ir dar vienu draugu tą vakarą buvo išgėrę labai daug.

„Nepastebėjau, kad šuns nėra, man apie viską pasakė tik kaimynė, – teisme pasakojo vyro sugyventinė. – Pamenu, kad bendravau su pareigūnais, bet apie ką, neatsimenu. Paėmiau negyvą šunį ir parsinešiau namo, kad galėčiau palaidoti. Labai jį mylėjau.“

Pareigūnų tarnybiniame pranešime užfiksuota, kad šuns šeimininkė tą vakarą pasakojo apie neva nutikusį nelaimingą atsitikimą. Esą šuniukas užsilipo ant spintos balkone ir iškrito gaudydamas balandį.

Prabilo apie gailestį

Tiesa, pats G.Žamba niekada neslėpė, kad šunį išmetė. Stojęs prieš teismą vyras pareiškė, kad taip pasielgė iš gailesčio.

„Šuniukas labai sirgo, gyveno 11 metų, todėl jį iš gailesčio išmečiau iš 9 aukšto. Norėjau, kad jis nesikankintų ir žūtų“, – savo įvykių versiją dėstė G.Žamba.

Užmigdyti šuniui pinigų jis neturėjo ir tvirtino, kad alkoholis sprendimui nužudyti šunį įtakos neturėjo.

„Gaunu tik 200 eurų per mėnesį pašalpą. Teoriškai esu darbingas, bet praktiškai nelabai galiu dirbti kokius nors darbus. Todėl viešųjų darbų nesutinku atlikti, bet baudą sumokėti galiu“, – pareiškė jis.

Bylą išnagrinėjęs teisėjas Marijus Kursevičius nusprendė, kad teisingumas bus pasiektas vyrui skyrus piniginę baudą.

Teismo archyvo nuotr./Marijus Kursevičius
Teismo archyvo nuotr./Marijus Kursevičius

„Teismo vertinimu, G.Žambos elgesys tiek iki, tiek po nusikalstamų veikų padarymo nebuvo netinkamas, todėl jo veika pripažintina atsitiktinio pobūdžio, nulemta ilgalaikio alkoholio vartojimo, ką iš esmės patvirtina byloje apklaustų liudytojų parodymai apie nuolatinį girtavimą kaltinamojo bute.

Taigi, iš esmės kaltinamasis nėra neigiama asmenybė, jo antivisuomeninės nuostatos nėra susiformavusios ir įsišaknijusios, tačiau akivaizdu, jog alkoholio vartojimas yra vienas iš kaltinamojo gyvenimo rizikos veiksnių ir daro akivaizdžiai neigiamą įtaką jo elgesiui. Teismas šiuo metu dar negali daryti kategoriškos išvados apie jo aiškų polinkį nusikalsti“, – taip kaltinamasis apibūdintas nuosprendyje.

Galutinė G.Žambai paskirta bausmė už žiaurų elgesį su gyvūnu – 2 tūkst. eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius