Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per kratą Jurbarke pasieniečiai aptiko įtartinų motociklų, o nepaklususį vyriškį teko surakinti antrankiais

Kratos metu Jurbarke Pagėgių pasieniečiai rado kontrabandinių cigarečių, du motociklus „Yamaha“ su negaliojančiais prancūziškais registracijos dokumentais bei keturratį motociklą be kėbulo numerio lentelės. Pastarosios transporto priemonės savininku prisistačiusį ir pasieniečiams nepaklususį jurbarkiškį pareigūnams teko surakinti antrankiais.
Motociklai „Yamaha“ ir keturratis motociklas
Motociklai „Yamaha“ ir keturratis motociklas / VSAT nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių  rinktinės operatyvininkai  Jurbarke  patikrino  31-erių  vyrui  priklausantį namą ir kieme esantį garažą. Krata atlikta vykdant anksčiau pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto sienos perėjimo.

Jos metu name VSAT pareigūnai rado 130 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Namo kieme esančiame garaže Pagėgių rinktinės operatyvininkai aptiko du motociklus „Yamaha“ ir keturratį. Transporto priemonės buvo be numerių. Namo šeimininkas pateikė abiejų „Yamaha“ negaliojančius prancūziškus registracijos dokumentus. Apžiūrėję keturratį motociklą VSAT pareigūnai nustatė, kad nuo jo nulupta lentelė su kėbulo numeriu.

Vyras  pradėjo reikšti nepasitenkinimą dėl atliekamos kratos, priekaištavo pasieniečiams ir nepaisė  jų teisėtų  reikalavimų.

Apklausiamas jurbarkiškis nurodė neturįs keturračio motociklo dokumentų – transporto priemonė esą priklauso jo pusbroliui.  Pasieniečiai šį iškvietė į įvykio vietą.  Atvykęs  38-erių Jurbarko gyventojas  negalėjo paaiškinti keturračio įsigijimo aplinkybių, bet patikino, kad tai yra jo transporto priemonė. 

Netrukus šis vyras  pradėjo reikšti nepasitenkinimą dėl atliekamos kratos, priekaištavo pasieniečiams ir nepaisė  jų teisėtų  reikalavimų. Tuomet VSAT operatyvininkams teko antrankiais surakinti nepatenkintą jurbarkiškį. Sulaikytasis apklausai  buvo  pristatytas į Pagėgių rinktinės Rociškių užkardą.

Dėl teisėtų VSAT pareigūnų reikalavimų nevykdymo 38-erių jurbarkiškiui pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo namo savininkui irgi pradėta administracinės bylos teisena. Už tai gresia bauda nuo 1 iki 5 tūkst. litų. Abu jurbarkiškiai po apklausos paleisti. Pagėgių rinktinės pareigūnai aiškinasi, ar  motociklai nėra vogti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius