Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 28 /15:25

Per Kūčias sumuštos mažametės mamą ir jos draugą teismas leido suimti, vaiko būklė sunki

Teisėsaugos pareigūnai antradienį pareiškė įtarimus sunkiai sužalotos dvejų metų mergaitės mamai ir jos draugui, įtariamieji toliau laikomi uždaryti areštinėje. Kaip pranešė prokuratūra, įtariamųjų apklausa baigta vėlų antradienio vakarą, įtariamieji savo kaltę neigia. Sumuštos mergaitės būklė išlieka rimta. Trečiadienio popietę teismas motiną leido laikyti suimtą mėnesį, jos draugą – du mėnesius. Motyvai: jiedu gali slėptis arba aktyviai trukdyti tyrėjams, o vyras laisvėje esą būtų netgi pasirengęs daryti naujus nusikaltimus.
Asociatyvi temos iliustracija
Asociatyvi temos iliustracija / 123RF.com nuotr.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras trečiadienį kreipėsi į Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų ikiteisminio tyrimo teisėją dėl kardomosios priemonės paskyrimo abiem įtariamiesiems.

Mažametės mamai buvo prašoma suėmimo vienam mėnesiui, jos draugui – dviem mėnesiams. Posėdis dėl kardomųjų priemonių skyrimo vyko nuotoliniu būdu. Teismas abu prokuratūros prašymus tenkino.

Dar neįsiteisėjusiomis, tačiau jau vykdomomis teismo nutartimis motiną G. O. (gim. 2003 m.) leista laikyti suimtą mėnesį, trejais merais vyresnį jos draugą V. J. – bent du mėnesius. Antroji suimtosios dukra, sužalotosios sesutė dvynė, lieka vaiko teisių specialistų globoje.

Motina suimta dviem pagrindais, o jos draugas – visais trimis, kuriuos numato Baudžiamojo proceso kodeksas: vyras gali bėgti, slėpti nuo tyrėjų ir teismo, trukdyti tyrimui bei daryti naujas nusikalstamas veikas.

Pastaroji rizika motinai neinkriminuota, tačiau laisvėje ji, teismo vertinimu, galėtų nuo teisėsaugos slėpti ar aktyviai trukdyti vykdomam tyrimui.

Šiuo metu toliau tiriamos visos galimos įvykio versijos, atliekami ikiteisminio tyrimo procesiniai veiksmai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Būklė išlieka labai sunki

Kauno klinikos, kuriose gydoma sužalota mergaitė, komentuoti sveikatos būklę atsisako dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo. Atskleisti tokią privačią informaciją gali tik teisėsaugos institucijos.

15min žiniomis, situacija, kalbant apie sumuštos mergaitės būklę, išlieka labai sunki, tačiau kiekviena laimėta diena gydytojams leidžia turėti vilties.

Atvežta be sąmonės

Kaip skelbta, policija Raseiniuose dėl dvejų metų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo pirmadienį sulaikė jos 19-metę mamą ir šios 22 metų draugą. Policija anksčiau nebuvo negavusi pranešimų apie smurtą. Abu anksčiau nėra teisti.

2020 metais gimusi Raseinių gyventoja į ligoninę buvo paguldyta sekmadienį. Kaip skelbė policija, ji į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės. Kaip nurodė R.Gelžinytė, mergaitė į ligoninę buvo paguldyta dėl pilvo traumos, tačiau vėliau buvo nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno klinikas, Reanimacijos skyrių.

„Galime patvirtinti, kad mergaitė šiuo metu gydoma pas mus, tačiau dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo ir nesant tėvų sutikimo daugiau informacijos negalime suteikti“, – BNS antradienį sakė Kauno klinikų atstovė Karolina Račkauskienė.

Sesuo dvynė – specialistų globoje

Šiaulių apygardos prokuratūra pranešė, kad nukentėjusiosios mažametės sesuo dvynė yra Vaiko teisių apsaugos specialistų globoje.

„Informacija perduota ir vaiko teisių apsaugos specialistams išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes, telkiamos visos pajėgos“, – per spaudos konferenciją Šiauliuose sakė R.Gelžinytė.

Pasak jos, vaiko sužalojimas galėjo įvykti namuose, artimųjų rate.

Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmai trečiadienį tenkino prokuratūros prašymą ir leido suimti dvejų metų mergaitės sunkiu kūnu sužalojimu įtariamą jos motiną ir jos draugą. 19-metė motina suimta vienam mėnesiui, jos draugas – dviem mėnesiams, BNS pranešė teismo atstovė Nijolė Damulė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Mažeikienė trečiadienį žurnalistams sakė, kad teismas leido suimti įtariamuosius, nes jie gali slėptis, trukdyti tyrimui.

„Teismas nutartyse nurodė mamai du pagrindus – kad gali bėgti slėptis nuo teismo, ikiteisminio tyrimo pareigūno ir prokuroro bei trukdyti procesui. Kitam įtariamajam yra trys pagrindai – kad gali bėgti slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, daryti naujas nusikalstamas veikas, taip pat trukdyti procesui“, – BNS cituoja prokurorę.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovauja, jį koordinuoja ir organizuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius