-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per mėnesį Lietuvoje pradėta per tūkstantį ikiteisminių tyrimų dėl smurto artimoje aplinkoje

Įsigaliojus Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymui, per mėnesį, nuo 2011 m. gruodžio 15 d. iki 2012 m. sausio 16 d., policijoje užregistruoti 3 tūkst. 483 pranešimai apie galimą smurtą artimoje aplinkoje.
Smurtas
Smurtas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, nustačius smurto artimoje aplinkoje atvejus, pradėti 1 tūkst. 149 ikiteisminiai tyrimai. 326 atvejais buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose didžiausią dalį nukentėjusiųjų nuo smurto sudaro moterys – 936, nepilnamečiai – 113, vyrai – 94. Pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose, susijusiuose su smurtu artimoje aplinkoje, 839 įtariamieji yra vyrai, 46 įtariamosios yra moterys, 3 įtariamieji yra nepilnamečiai.

Dažniausiai ikiteisminiai tyrimai buvo pradėti remiantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas) – 784 atvejai, 145 str. (grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) – 322 atvejai, 138 str. (nesunkus sveikatos sutrikdymas) – 53 atvejai.

Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. (nužudymas) buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai, susiję su smurtu artimoje aplinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius