Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per parą gaisruose žuvo penki žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusios paros įvykių suvestinė išsiskiria tragiškų gaisrų gausa. Jeigu per pirmąsias 6 šių metų paras gaisruose buvo žuvę 6 gyventojai, tai trečiadienį kilusių 32-jų gaisrų metų žuvo net 5 žmonės, o vienas vyriškis buvo traumuotas.
Liepsna
Liepsna / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 20.08 val. Zarasų ugniagesiai gavo Zarasų pensionato slaugytojos pranešimą, jog Aušros gatvėje esančiame pensionate, antrame aukšte dega kambarys. Atskubėjus ugniagesiams, iš kambario pro langą jau veržėsi ugnis. Užgesinus gaisrą, kambaryje buvo rastas apdegęs 58-erių metų vyro kūnas. Gaisro metu sudegė kambaryje buvę daiktai, apdegė sienos, durys, plastikinis langas. Įvykis tiriamas.

Apie 21 val. gaisras kilo Molėtų rajone, Ažubalių kaime stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Atskubėję ugniagesiai, dūmų pilname kambaryje surado ir išnešė į lauką 57-erių metų namo savininką ir kitą 61-erių metų vyrą. Deja, medikai konstatavo, kad žmonės jau mirę. Per gaisrą apdegė lova ir patalynė, dalis namo sienos ir stogo, aprūko patalpos. Elektra nuo pastato buvo atjungta, tad galima spėti, kad gaisras galėjo įsiplieksti dėl neatsargaus rūkymo ar be priežiūros paliktos degančios žvakės.

Dar vienas tragiškas gaisras individualiame gyvenamajame name apie 21.15 val. kilo Kaune, Dobilų gatvėje. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas ir dalis perdengimo buvo įgriuvę į vidų. Baigiant gesinti gaisrą, kambaryje ant lovos rasta gaisre žuvusi 60-metė namo šeimininkė. Gaisro metu sudegė namo stogas ir perdengimas, išdegė vidus. Įvykis tiriamas.

Apie 22.45 val. Šiauliuose, Dubijos gatvėje, užsidegė kol kas nenustatyto savininko butas daugiabučiame gyvenamajame name. Atskubėję ugniagesiai, išdaužę virtuvės langą ir su kvėpavimo aparatais patekę į uždūmintą butą, lovoje rado jau be gyvybės požymių 52-ejų metų moterį, o prie lovos – sukniubusį be sąmonės to paties amžiaus vyrą. Abu nukentėjusieji buvo išnešti į lauką ir kol atskubėjo medikai, ugniagesiai gelbėtojai vyriškiui atliko dirbtinį kvėpavimą bei išorinį širdies masažą. Atvykę medikai, konstatavo moters mirtį, o vyriškis su kojų nudegimais ir apsinuodijęs smalkėmis, komos būklėje buvo išvežtas į Šiaulių apskrities ligoninę. Per gaisrą apdegė patalynė ir nedidelė dalis medinių grindų, aprūko patalpos. Ir šio gaisro aplinkybės dar aiškinamos.

Smarkiau pašalus tragiškų gaisrų daugėja ir jų priežastys, deja, išlieka tos pačios: neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai. Tad ugniagesiai dar kartą prašo gyventojų šiuo šaltu metu su ugnimi elgtis ypač atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius