Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pirmąjį šiais metais savaitgalį keliuose 26 žmonės sužeisti, 2 – žuvo

Per pirmąjį naujųjų metų savaitgalį šalies keliuose įvyko 17 eismo įvykių, kuriuose žuvo du žmonės, sužeisti 26 žmonės. Sausio 4–6 d. eismo įvykiuose sužeisti 5 nepilnamečiai: du keleiviai, 15 m. berniukas ir 15 m. mergaitė, du vos 1 metų sukakę berniukas ir mergaitė, taip pat 12 metų berniukas, kuris buvo partrenktas pėsčiųjų perėjoje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje Norvaišų kaime / LKPT nuotr.

Penktadienį–sekmadienį 6 eismo įvykiai įvyko, nesuvaldžius automobilių ir nuvažiavus nuo kelio arba kaktomuša susidūrus su priešpriešiais važiavusiais automobiliais, taip pat įvyko 5 susidūrimai dėl vairuotojų važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo, sužeisti 3 pėstieji, 2 iš jų – pėsčiųjų perėjose.

Per tris paras policija užregistravo 182 techninius eismo įvykius, kuriuose žmonės nebuvo sužeisti ir gavo 505 pranešimus apie įvairius įvykius keliuose. Neblaivūs vairuotojai savaitgalį sukėlė 9 eismo įvykius, žmonės nenukentėjo, pirmadienį praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Savaitgalį policijos pareigūnai nustatė 19 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų, išaiškino 55 neblaivius vairuotojus, 19 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės, taip pat išaiškinta 10 neblaivių asmenų, vairavusių dviračius.

Penktadienį, sausio 4 d., šalies keliuose policija užregistravo 88 eismo įvykius, 9 eismo įvykių metu buvo sužeista 16 žmonių.

Tragiško eismo įvykio Šakių rajone metu žuvo du žmonės. Apie 22.49 val. Šakių r., Gerdžių k., kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai 41-ame km, automobilis „VW Golf“ vairuojamas 33 m. moters, nesuvaldytas įšvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „SAAB 9-5“, kurį vairavo 48 m. vyras.

Marijampolės apskr. VPK/Įvykio vietoje
Marijampolės apskr. VPK/Įvykio vietoje

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „VW Golf“ vairuotoja ir kartu važiavęs 30-metis vyras, sužalota kartu važiavusi 15-metė mergaitė, kuri dėl patirtų sužalojimų paguldyta į ligoninę. Taip pat eismo įvykio metu buvo sužaloti ir į ligoninę paguldyti visi automobiliu „SAAB 9-5“ važiavę žmonės, 48 m. vairuotojas, 47 m. keleivė, 20 m. keleivis ir 15 m. keleivė.

Šeštadienį, sausio 5 d., pareigūnai užregistravo 63 eismo įvykius, 5 įvykiuose buvo sužeisti 7 žmonės.

Popietę, 13.13 val., Vilniaus r., Norvaišų k., 33 m. vyras, vairuodamas krovininį savivartį MAN, tiesioje nuokalnėje, siekdamas išvengti užvažiavimo ant neblaivaus pėsčiojo, gulėjusio važiuojamoje dalyje, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Neblaiviam, ant kelio gulėjusiam 42 m. vyrui buvo nustatytas sunkus, 2,72 promilės girtumas.

Šeštadienio pavakarę, jau tamsiuoju paros metu, 17.28 val., Klaipėdoje, Liepojos g., 24 m. vaikinas, vairuodamas automobilį „Toyota Avensis“, partrenkė per neapšviestą nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusį 12 m. berniuką. Nepilnametis pėsčiasis dėl patirtų sužalojimų gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje.

Sekmadienį, sausio 6 d., policija užregistravo 48 eismo įvykius, 2 eismo įvykiuose buvo sužeisti žmonės.

21.00 val., Kaišiadorių r., Gudienos k., neblaivus, teisės vairuoti neturintis 28 m. vyras, Kaišiadorių r. sav. būdamas neblaivus, kuriam alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 2,28 promilių nesuvaldė vairuojamo automobilio „Škoda Superb“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Vairuotojui, sukėlusiam eismo įvykį, buvo nustatytas 2,28 prom. girtumas, įtariant padarius nusikalstamą veiką, vyras buvo sulaikytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius