-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per praėjusią parą laukuose sudegė šeši kombainai

Priešgaisrinės apsaugosir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 76 gaisrai. Jų metu vienas žmogus žuvo, o trys gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 13 kitų gelbėjimo darbų bei Kauno rajone, iš Jiesios užtvankos 4 m gylio, ištraukė nuskendusio 17-mečio jaunuolio kūną.
Kombainas laukuose
Kombainas laukuose / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Naktį iš pirmadienio į antradienį, apie 3 val., gaisras kilo Šiauliuose, Kražių gatvėje stovinčiame apleistame pastate. Dar iki ugniagesių atvykimo iš namo buvo išvesti du dūmais apsinuodiję vyrai. Vieną 56-erių metų vyrą greitoji išvežė į ligoninę, o kitam 33-ejų metų vyriškiui vietoje buvo atliekamas dirbtinis kvėpavimas, deja, žmogaus gyvybės išgelbėti jau nepavyko. Per gaisrą apdegė sofos-lovos čiužinys, o įvykio aplinkybės tiriamos.

Panašus gaisras pirmadienį apie 13.45 val. kilo Vilniuje, Skroblų gatvės daugiabučio namo bute. Čia taip pat apdegė čiužinys, o dūmais apsinuodijęs 43-ejų metų buto šeimininkas buvo nuvežtas į ligoninę.

Naktį iš pirmadienio į antradienį, po vidurnakčio, gautas pranešimas, jog Kėdainiuose, iš J. Žemaitės gatvėje esančio buto į greitosios medicinos pagalbos priėmimo skyrių atvežta apdegusi 32-ejų metų buto savininkė. Moteris apdegė neatsargiai rūkydama lovoje, kurią užgesino kaimynai. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti.

Pirmadienį ryte apie 8.15 val. Elektrėnų savivaldybėje, Juodelių kaime, užsiliepsnojo gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira liepsna, jo stogas buvo įgriuvęs, tad namo bei viduje buvusio turto išgelbėti nepavyko. Gaisro priežastis ir nuostoliai tikslinami.

Apie 16.45 val. Zarasų rajone, Sadūnų kaime, kaip spėjama, buvo padegtas ūkinis pastatas. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas ir perdengimas, apdegė apie 1,5 tonos palėpėje sukrauto šieno. Laimė, pavyko išgelbėti šalia stovintį gyvenamąjį namą.

Apie 20.25 val. dar vienas ūkinis pastatas, dėl vaikų išdykavimo su ugnimi, užsiliepsnojo Šakių rajone, Baltrušių kaime. Per gaisrą sudegė medinė daržinė, nudegė mūrinio tvarto stogas. Laimė, pavyko išgelbėti tvarte buvusius gyvulius bei 3 kitus šalia stovinčius pastatus.

Šalyje įsibėgėjus javapjūtei, vos ne kasdien sulaukiame pranešimų apie laukuose užsiliepsnojusius kombainus bei kitą žemės ūkio techniką. Ir vakar laukuose ugnis nuniokojo net šešis kombainus. Šie gaisrai padaro didelių nuostolių tiek ūkininkams, tiek ir žemės ūkio bendrovėms, nes ugnis nuniokoja brangią techniką, pasėlius. Daugelio tokių nelaimių galima išvengti, jeigu prieš išvykdami į laukus kombainai bei kita žemės ūkio technika būtų tinkamai paruošta.

Kombainai dažniausiai užsidega dėl netvarkingos kuro tiekimo sistemos, elektros įrangos bei besisukančių mechanizmų. Išlekiančios iš variklio išmetimo vamzdžio kibirkštys, trumpas elektros laidų jungimasis, ant velenų ir kitų kombaino mechanizmų apsivynioję šiaudai, į besisukančių būgnų mechanizmus patenkantys pašaliniai kieti daiktai dažniausiai ir tampa tokių gaisrų kilimo priežastimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius