-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per reidus Kauno policija baudė neblaivius piliečius ir neatsakingus šunų savininkus

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai 2011 m. lapkričio 2-5 d. ir lapkričio 7-11 d. vykdė prevencines priemones, siekdami užtikrinti Kauno miesto parkų ir kitų viešų vietų kontrolę.
Policijos pareigūnas
Kauno policijos pareigūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Priemonės metu, ypač vakarais, buvo sustiprintas patruliavimas miesto parkuose, skveruose ir kitose viešose vietose. Itin dėmesingai stebėti parkuose esantys laiptai – pėsčiųjų takai, kad būtų užkirstas kelias plėšimams ir atviroms vagystėms.

Nubaustas 51 asmuo (iš jų 6 nepilnamečiai) buvęs neblaivus ar vartojęs alkoholinius gėrimus viešose vietose. Beveik 40 asmenų patraukti administracinėn atsakomybėn už tai, kad vedžiojo šunis (daugiausia – kovinių veislių) be antsnukių ir pavadėlių, nesurinko augintinių ekskrementų (tiesa, pastarieji galėtų apskųsti nuobaudas, nes Kaune nėra įrengtas nei vienas ekskrementų surinkimo konteineris, todėl jų nėra kur išmesti).

Patruliai taip pat nustatė 6 asmenis, kuriems surašyti protokolai dėl neteisėto narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimo ar laikymo nedideliais kiekiais.
    
Priemonės metu buvo rastas pavogtas automobilis, išaiškintos 5 nusikalstamos veikos, pas tris asmenis rasta narkotinių medžiagų, vienas asmuo sulaikytas įtariant plėšimu ir du asmenys – įtariant vagyste.

Parkuose patruliai nustatė 6 policijai žinomus asmenis, neseniai paleistus iš įkalinimo įstaigų, kurie negalėjo policininkams paaiškinti, ką veikia parkuose vėlyvą vakarą, todėl pareigūnai, įtardami, kad šie asmenys gali nusikalsti, juos perspėjo.
     
Policija pataria

Jeigu namo tenka grįžti tamsiu paros metu – venkite nuošalių, prastai apšviestų kiemų, gatvių. Geriausia būtų pasirūpinti, kad kas nors jus parvežtų arba išsikviesti taksi.

Jei tai nėra būtina, nesinešiokite su savimi didelės pinigų sumos, dokumentų. Pridenkite drabužiais brangius papuošalus.

Rankinę nešiokitės priglaudę prie savęs taip, kad užsegimas būtų atsuktas į jus. Namų raktus stenkitės laikyti ne rankinėje, bet kišenėje. Jei užpuolikas bando išplėšti rankinę, geriau atiduokite – jūsų gyvybė ir sveikata brangesnė už bet kokią nuosavybę.

Jeigu jums atrodo, kad kažkas jus seka, pereikite į kitą gatvės pusę. Jeigu įtarimai pasitvirtina, bėkite ten, kur šviesu ir gali būti žmonių, šaukitės pagalbos.

Eikite šaligatviu veidu į gatvės judėjimą, toliau nuo kelkraščio, kad plėšikas negalėtų nepastebėtas prie jūsų privažiuoti iš nugaros.

Niekada nevaikščiokite kalbėdami, rinkdami teksto žinutes mobiliuoju telefonu ar klausydamiesi muzikos per ausines – tai nukreipia jūsų dėmesį nuo to, kas vyksta aplinkui, sulėtina reakciją, tampate lengva auka.

Jeigu naudojatės bankomato paslaugomis, įsitikinkite ar šalia nėra įtartinų asmenų, ar niekas nestebi, kaip renkate savo mokėjimo kortelės kodą. Paėmę pinigus iš bankomato jų neskaičiuokite, o skubiai įsidėkite į kišenę, rankinę ar kitą saugią vietą.

Jei dažnai tenka vaikščioti nesaugiais maršrutais, būtų gerai turėti dujų balionėlį ar net dujinį pistoletą. Svarbiausia – mokėti ir spėti laiku ja pasinaudoti.

Garsus šauksmas – geriausia signalizacija, išgąsdinanti ar bent akimirkai sutrikdanti užpuoliką. Didelė tikimybė, kad netoliese bus žmonių, kurie suskubs jums padėti.

Jeigu vis dėl to buvote apiplėštas, kuo skubiau kreipkitės į policiją. Bėkite į artimiausią namą, prašykite praeivių telefono paskambinti nemokamu policijos numeriu. Kuo greičiau pranešite apie įvykdytą nusikaltimą, tuo didesnė tikimybė sulaikyti plėšikus ir rasti dar neparduotus jūsų daiktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius