Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitgalį nuo degančios žolės užsiliepsnojo ir sudegė 20 pastatų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 687 gaisrai. Dviejuose gaisruose ugnis nusinešė dviejų žmonių gyvybes.
Dega sausa žolė
Dega sausa žolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Pirmas tragiškas gaisras  kilo šeštadienio popietę Panevėžio rajono Skaistgirių kaime, kur užsidegė S. ir V. M. gyvenamasis namas. Kai ugniagesiai atvyko į iškvietimo vietą, medinis vieno aukšto pastatas degė atvira liepsna, o stogas ir perdengimas jau buvo įgriuvę. Apmalšinę liepsnas ugniagesiai gaisravietėje rado smarkiai apdegusį 77 metų vyro kūną. Ugnis sunaikino ir medinį pastatą. Įvykis tiriamas.

Kitas tragiškas gaisras kilo Tauragės rajono Kuisių kaime, kur užsiliepsnojo J. P. gyvenamasis namas. Ir čia ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas visas jau skendėjo liepsnose. Ugniagesiams nepavyko išgelbėti pastato ir šalia pristatyti malkinės, o perkasant nuodėgulius buvo rastas stipriai apdegęs vyriškos lyties kūnas. Ir šios nelaimės priežastys nustatinėjamos.

Ugnis savaitgalį nuniokojo ir keletą didelių ūkinių pastatų. Šeštadienio naktį didelis  grupei asmenų priklausantis tvartas užsidegė Radviliškio rajono Beinoriškio kaime. Gaisro metu nudegė pastato stogas, pradegė perdengimas. Gyventojai spėjo iš tvarto išvesti gyvulius laukan. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Šeštadienio vakarą gaisras kilo Alytaus rajono Miklusėnų kaime, kur užsidegė R. N. ūkinis pastatas. Per gaisrą sudegė pastato pastogėje sukrauti medienos ruošiniai, vandeniu buvo užlietos apačioje įrengtose dirbtuvėse staklės. Įvykis taip pat tiriamas.

Sekmadienį popiet Kalvarijos savivaldybės Skersabalių antrajame kaime užsiliepsnojo R. V. jungtinis ūkinis pastatas. Gaisro metu visiškai sudegė medinė daržinė, nudegė bendras stogas, išdegė mūrinis pastatas. Nuo ugnies buvo išgelbėti dar du statiniai.

Na, o daugiausia rūpesčių ugniagesiams kėlė žolės gaisrai. Per šias dienas ugniagesiai užgesino 557 tokius gaisrus. Šie gaisrai išdegino per 1000 ha laukų ir pievų. Daugiausia –138 tokių gaisrų kilo Vilniaus apskrityje, tačiau nemažai jų buvo įregistruota ir kitose šalies vietovėse. Šiuose gaisruose sudegė ir 20 gyventojų pastatų. Tad ugnis pati baudžia neatsargius ir įkyrius žolės degintojus. Nemažai jų jau nubaudė ir valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai bei aplinkos apsaugos darbuotojai. Vis dėlto ugniagesiai nori dar kartą paprašyti gyventojų, kad jie nedegintų sausos žolės ir neniokotų visų mūsų gamtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius