-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sėkmingą operaciją Kauno garažuose rastas pilstuko sandėlis ir vogtas „Porsche“

Kauno apskrities policijos pareigūnai sulaikė tris asmenis ir rado nemažą kiekį neteisėtai laikomų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų. Tame pačiame garažų masyve rastas ir vogtas automobilis.
Prienuose sulaikytoje mašinoje rastas kontrabandinis spiritas
Prienuose sulaikytoje mašinoje rasta kontrabandinio spirito. / Kauno policijos nuotr.

Nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, priemonių metu tikrindami Kaune esančius garažų masyvus, užklupo du asmenis, iš garažo į automobilį „Citroen XM“ kraunančius plastikines talpas, pilnas skaidraus skysčio, skleidžiančio aštrų alkoholio kvapą. Į automobilį jau buvo pakrautos 48 talpos po 5 litrus, kaip įtariama, spirito.

Kauno policijos nuotr./Viename Kauno garažų rastas nelegalaus spirito sandėlys
Kauno policijos nuotr./Viename Kauno garažų rastas nelegalaus spirito sandėlys

Apžiūrint įvykio vietą, garaže, prie kurio stovėjo minėtas automobilis, buvo rastos dar 82 talpos po 5 litrus, pripildytos skaidraus skysčio. Iš viso rasta ir paimta 650 litrų , kaip įtariama, spirito, kurio vertė juodojoj rinkoj siektų apie 10 tūkst. litų.

Pasak pareigūnų, iš šio kiekio spirito buvo galima pagaminti apie 2600 butelių „pilstuko“, kurį realizavus juodojoje rinkoje pelnas siektų apie 20 000 litų. Apžiūros metu garaže dar rasta 500 pakelių cigarečių „Saint George“ su rusiško pavyzdžio banderolėmis bei 500 pakelių cigarečių „Winston“ be banderolių.

Pareigūnai įvykio vietoje sulaikė šiuo nusikaltimu įtariamus kauniečius – 24-erių E.J.ir 23-ejų A.Ž. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėtai laikomų stiprių alkoholinių gėrimų, už ką baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rado vogtą mašiną

Operacijos metu pareigūnai tame pačiame garažų masyve rado prieš mėnesį Vokietijoje pavogtą 2009 metų laidos automobilį ,,Porsche Cayenne" be valstybinių numerių. Rasto automobilio vertė – apie 250 000 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto daikto įgijimo.

Kauno policijos nuotr./Garaže aptiktas prieš mėnesį Vokietijoje pavogtas 2009 metų laidos automobilis be valstybinių numerių.
Kauno policijos nuotr./Garaže aptiktas prieš mėnesį Vokietijoje pavogtas 2009 metų laidos automobilis be valstybinių numerių.

Tą pačią dieną Prienų rajono policijos komisariato kriminalinės policijos ir Patrulių būrio pareigūnai Prienuose, F.Martišiaus gatvėje, surengė pasalą. Apie 13.20 val. patikrinimui buvo stabdomas automobilis „Mazda 626“. Vairuotojas reikalavimui sustoti nepakluso ir, padidinęs greitį, nuvažiavo. Todėl policijos pareigūnai ėmė persekioti automobilį. Užmiestyje vairuotojas sustojo, bandė bėgti, tačiau pareigūnai jį sulaikė.

Automobilyje rasta 24 vnt. 10 litrų talpos su skysčiu, skleidžiančiu alkoholio kvapą. Jį vairavęs 29 metų Kalvarijos miesto gyventojas D.M sulaikytas 48 valandoms. Anksčiau jau 6 kartus teistam vyriškiui pareikšti įtarimai dėl neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų laikymo ir gabenimo, už ką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Į juodąją rinką nepateko kontrabandinio spirito ir cigarečių už 2,5 mln. Lt

Kauno policijos duomenimis, šiemet apskrities pareigūnai tikslinių priemonių metu iš šešėlinio verslo paėmė akcizais apmokestinamo alkoholio bei tabako gaminių už 2 mln. 500 tūkst. litų. Realizavę šias prekes nusikaltimus vykdantys asmenys galėjo gauti beveik 12 mln litų pelno.

Vien Kauno apskrityje pareigūnai sulaikė ir iš nelegalios apyvartos paėmė 36 tūkst. litrų spirito ir jo skiedinių, kurio vertė juodojoje rinkoje siektų apie pusę milijono litų.

Pasak Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus 1-ojo poskyrio viršininko Egidijaus Paleckio, iš šio kiekio spirito šešėlinio verslo atstovai galėjo pagaminti apie pusantro milijono butelių „pilstuko“, kurį realizavę juodojoje rinkoje būtų gavę apie 10 milijono litų pelno.

2010 metais pareigūnai iš nelegalios apyvartos pareigūnai paėmė 340 tūkst. pakelių įvairių rūšių cigarečių be nustatyto pavyzdžio banderolių, kurių vertė juodojoje rinkoje siektų apie 1 mln. 700 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius