Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per skylę vamzdyne lietuviai ir latviai pavogė 2300 litrų dyzelino ir Ispanijoje juo prekiavo „juodojoje“ rinkoje

Ispanijos Civilinė gvardija sulaikė keturis organizuotos nusikalstamos grupuotės narius, kurie Utreros mieste (Sevilijos regionas) vogė degalus iš naftotiekio, išgręždami jame skylę, ir vėliau juos pardavinėjo juodojoje rinkoje.
Per skylę vamzdyne lietuviai ir latviai pavogė 2300 litrų dyzelino ir Sevilijoje juo prekiavo „juodojoje“ rinkoje.
Per skylę vamzdyne lietuviai ir latviai pavogė 2300 litrų dyzelino ir Sevilijoje juo prekiavo „juodojoje“ rinkoje. / Ispanijos Civilinės gvardijos nuotr.

Kaip rašo motorpasion.com, buvo konfiskuoti du didelės talpos degalų rezervuarai, daugybė instrumentų ir įrankių, skirtų kruopščiam veikimui, „chirurgo“ vadovaujama gauja buvo tiriama nuo praėjusių metų lapkričio mėn. Iki šiol iš vamzdyno pavyko pavogti daugiau kaip 2300 litrų dyzelino.

Beveik mokslinės fantastikos apiplėšimas, į kurį gali būti įtrauktas Esperoje (Kadisas) esančios degalų platinimo bendrovės pardavėjas.

Vykdant vadinamąją „Benzino“ operaciją, šios nusikalstamos organizacijos tyrimas pradėtas 2022 m. lapkričio pabaigoje, kai agentai sužinojo, kad sunkiai prieinamoje naftotiekio atkarpoje, esančioje Alcalá de Guadaira (Sevilija), buvo padaryta neteisėta jungtis.

Dėl sudėtingų nusikaltėlių naudotų metodų ir turimos infrastruktūros (be kita ko, mikroautobusų ir didelės talpos cisternų) Ispanijos pareigūnai tikina, kad tai yra „specializuota ir puikiai struktūrizuota organizacija“.

Tyrimo duomenimis, trys iš keturių sulaikytųjų (Latvijos ir Lietuvos piliečiai) prie vamzdyno pateko per užmaskuotas ir sunkiai prieinamas vietas, iškasdami „iki dviejų metrų gylio duobes“.

Taip jie galėjo įkišti žarną su užsukamuoju čiaupu, kuria pripildė užmaskuotus rezervuarus netoliese stovinčiose transporto priemonėse.

Ketvirtasis organizacijos narys, pramintas „chirurgu“, buvo labai svarbus jų tikslui pasiekti, nes jis buvo atsakingas tik už vamzdynų gręžimą tam tikrais įrankiais.

Atlikus tyrimą buvo rastos dvi talpyklos, kurių kiekvienos talpa – 1000 litrų. Be to, atlikus patikrinimą Esperoje (Kadisas) esančioje degalų platinimo įmonėje ir kratą vieno iš sulaikytųjų nuomojamame name Uteroje, buvo konfiskuoti keli slėgio nanometrai, žarnos, grąžtai, naktinio matymo prietaisai, žibintuvėliai ir radarų detektoriai.

Organizacija taip pat išsinuomojo kaimišką žemės sklypą kaip veiklos centrą Utreros miesto (Sevilija) pakraštyje.

Be sulaikytųjų, tiriamas galimas penktas su tuo susijęs asmuo – vienos pramonės įmonės pardavėjas.

Kaip patvirtino Ispanijos Civilinės gvardijos atstovas spaudai, jis tariamai „veikė ne bendrovės viduje ir be jos žinios“, pirko dalį vogto dyzelino ir pardavė jį savo klientams, pasiimdamas visą pelno maržą.

Kadangi platinimo bendrovė buvo sąžininga trečioji šalis ir atsižvelgiant į tai, kad pardavėjas veikė savo rizika, kaip nurodo Ispanijos Civilinė gvardija, degalų platinimo bendrovės pavadinimo šiuo metu negalima atskleisti.

Taigi kol kas agentai suėmė keturis organizacijos narius, kuriems pateikti kaltinimai dėl „plėšimų panaudojant jėgą, narystės nusikalstamoje organizacijoje, nusikaltimų kolektyviniam saugumui ir priėmimo“.

Kaip teigia Civilinė gvardija, sulaikytieji jau buvo pristatyti teismams ir nuspręsta, kad visi jie bus išsiųsti į kalėjimą.

Be to, „nespecializuoto personalo manipuliavimas naftotiekiu yra labai rimtas ir pavojingas“, nes, priklausomai nuo naftotiekiu cirkuliuojančio angliavandenilio rūšies, bet kokia kibirkštis ar užsidegimas gali sukelti neapskaičiuojamo masto deflagraciją ir sprogimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius