Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sprogimą elektros transformatorinėje Vilniuje žuvo žmogus (nuotraukos, papildyta 17.34 val.)

Visos Vilniaus specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų, trečiadienį Vilniuje įvykus sprogimui ir kilus gaisrui transformatorinėje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus policija, trečiadienį, apie 15.28 val., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyrius gavo pranešimą, kad Vilniuje, Lvovo g. 63, transformatorinėje įvyko sprogimas ir kilo gaisras.

Apie įvykį policijai pranešė praeiviai.

Pirminiais duomenimis, žuvo žmogus.

Papildyta 16.13 val.: Kaip 15min.lt informavo Priešgasirinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, į įvykio vietą buvo nusiųstos dvi autocisternos ir štabo automobilis.

„Tačiau iš tiesų gaisras nebuvo kilęs, tad gelbėtojai jokių darbų įvykio vietoje neatliko“, – teigia L.Valauskienė.

15min.lt fotografas Irmantas Gelūnas iš įvykio vietos praneša, kad žuvusį vyrą bandė atpažinti netoliese gyvenantys žmonės. Tačiau kūnas smarkiai apdegęs nuo elektros išlydžio, tad kol kas vyrą atpažinti yra sunku.

Į įvykio vietą atvažiavę elektrikai teigia manantys, kad vyriškis į transformatorinę galėjo lįsti vogti metalo. Šią nuomonę dar labiau sustiprino išlaužta transformatorinės spyna. Pasak elektrikų, šiuo metu už vario kilogramą metalo supirktuvės moka po 16 litų. Transformatorinėje vario galima rasti nemažai.

Pasak elektrikų, dėl šio incidento elektros tiekimo trumpam neteko 20 vartotojų. Incidentas galėjo paveikti ir kitas greta esančias bei tarpusavyje susietas transformatorines. Šiuo metu jos yra tikrinamos.

Papildyta 17.34 val.: Dėl šio įvykio pranešimą išplatino ir bendrovė LESTO. Kaip rašoma bendrovės pranešime, į Lvovo gatvėje esančią 10 kV transformatorinę savavališkai įsibrovęs vyriškis pažeidė įrenginį, sukėlė gaisrą ir buvo mirtinai traumuotas elektros srovės. Apie įvykį AB LESTO priklausančiame įrenginyje bendrovei pranešė gelbėjimo tarnyba.

Pirminiais duomenimis, 50 metų vilnietis į 10 kV transformatorinę pateko siekdamas pasisavinti šio įrenginio detales, pagamintas iš spalvotųjų metalų. Dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Per pirmąjį šių metų mėnesį tai jau antras atvejis, kai savavališki gyventojų veiksmai ir saugaus elgesio reikalavimų nepaisymas baigėsi žūtimi.

LESTO Prevencijos ir kontrolės departamento direktoriaus Juozo Šakelos teigimu, šis ir beveik prieš savaitę užfiksuotas tragiškas įvykis Klaipėdoje, byloja, kad vis daugėja asmenų, kurie nepaisydami didžiulės grėsmės, ryžtasi įsibrauti į bendrovei priklausančius užrakintus įrenginius, pažymėtus specialiais ženklais apie keliamą pavojų gyvybei. Kaip ir Klaipėdoje, Vilniaus centre dienos metu įvykęs faktas, siejamas su spalvotųjų metalų plėšimu iš elektros skirstomojo tinklo įrenginių. Pirminiais duomenimis, šiandien nuo elektros srovės žuvęs Vilniaus gyventojas, vertėsi metalų rinkimu ir jų pardavimu.

„Mums kelia didelį nerimą šie faktai - kad gyventojai nepaiso mūsų perspėjimų, įspėjamųjų ženklų, apsaugos priemonių ir rizikuoja savo gyvybę bei aplinkinių gyventojų saugumu“, – sako J.Šakela.

„Nuolat primename gyventojams, kad neatsargus elgesys ar bandymai savavališkai įsibrauti į elektros tinklo įrenginius kelia grėsmę jų gyvybei, kad gauti litai už kelis kilogramus spalvoto metalo neverti minėtų pasekmių“, – sako J.Šakela.

Vien per praėjusius metus Lietuvos elektros skirstomajame tinkle buvo užfiksuota 12 įvykių, kurių metu žuvo 10 asmenų. Dauguma jų įvyko dėl neteisėtų veiksmų įsibrovus į skirstomojo tinklo įrenginius. Šiemet užfiksuotas jau antras atvejis, kurio požymiai byloja apie bandymus vogti spalvotuosius metalus iš skirstomojo tinklo įrenginių.

Pasak J.Šakelos, LESTO imasi visų įmanomų prevencinių ir edukacinių priemonių, kad tokių tragiškų įvykių būtų išvengta. Elektros tinklo įrenginiuose diegiama signalizacija, įrenginiai reguliariai tikrinami, užrakinami ir ženklinami įspėjamaisiais ženklais. Bendrovė vykdo visuomenės švietimo projektus. Atkreipiamas gyventojų dėmėsį į saugaus elgesio reikalavimus, skatinamas jų pilietiškumą užkertant kelią piktavališkiems veiksmams.

Pranešimai apie pastebėtus elektros įrenginių plėšimo ar sugadinimo požymius, nelegalaus elektros vartojimo atvejus bei neteisėto prisijungimo prie elektros tinklo faktus priimami LESTO kontaktų centro telefonu 1802 arba anoniminių pranešimų telefonu (8 5) 2552555.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius