Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sprogimą Klaipėdoje nukentėję vaikai sako sprogių medžiagų radę apleistuose garažuose

Tiriant sprogimą, per kurį Klaipėdoje sužaloti keturi vaikai, paaiškėjo, kad sprogmenys pagaminti iš apleistuose garažuose rastų chemikalų. Pavojingų radinių čia aptinkama ne pirmą kartą. Prieš šešerius metus garažuose rastos ir daugiau nei penkios tonos radioaktyvaus cirkonio koncentrato, praneša LNK žinios.
Namo laiptinė po sprogimo. Per incidentą nukentėjo 4 nepilnamečiai
Namo laiptinė po sprogimo. Per incidentą nukentėjo 4 nepilnamečiai / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pasak LNK pranešimo, pareigūnai nustatė, kad sprogmenys prieš savaitę apdeginę tris vaikus ir dar vienam atėmę ranką pagaminti panaudojus tarybinių laikų chemikalus – suriku vadinamą gruntą ir sidabro miltelių dažus.

Vaikai prisipažino juos radę netoliese esančiuose apleistuose garažuose. Juose policininkai aptiko ir daugiau chemikalų.

Buvęs garažų sargas radiniais nesistebi ir sako, kad vaikai čia mėgsta žaisti, ypač padeginėti garažus.

Buvęs garažų sargas Alfonsas Rušinskas LNK televizijai teigė, kad prieš šešerius metus pradėjus griauti garažus, buvo aptikta daugiau nei penkios tonos pavojingos radioaktyvios cheminės medžiagos - cirkonio koncentrato. Pareigūnai tada tikino daugiau pavojingų chemikalų neradę.

Atsakingų už netvarką buvusiame garažų kooperatyve nėra. Pasak Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos agentūros vedėjo Romualdo Dužino, čia tiesiog nėra direktoriaus ar kito atsakingo asmens, kurį butų galima patraukti atsakomybėn.

Aplinkosaugininkai sako Registrų centro paprašę, kad šis likusius garažus per teismą pripažinti bešeimininkiu turtu. Tuomet juos esą bus galima nugriauti ir teritoriją sutvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius