-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per sprogimą Klaipėdoje sunkiausiai sužalotas vaikas gydomas Kaune (nuotraukos, papildyta 11.36 val.)

Ketvirtadienio vakarą per sprogimą Klaipėdoje sunkiausiai sužalotas keturiolikmetis gydimui išvežtas į Kauną. Kiti nukentėjusieji gydomi Klaipėdos ligoninėje.
Namo laiptinė po sprogimo. Per incidentą nukentėjo 4 nepilnamečiai
Policija evakavo namo gyventojus / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad ketvirtadienį apie 21.12 val. Klaipėdoje, Sulupės g., daugiabučio namo laiptinėje, nugriaudėjo galingas sprogimas. Po jo į ligoninę buvo skubiai nugabenti keturi nepilnamečiai.

Policijos departamentas penktadienio rytą pranešė, kad sužaloti R.S. (gim. 1994 m.), D.Š. (gim. 1994 m.) ir A.N. (gim. 2001 m.) dėl veido, rankų ir kojų apdegimų paguldyti į Klaipėdos ligoninę.

Tuo tarpu sunkiausiai nukentėjęs A.Z. (gim. 1995 m.) išvežtas gydyti į Kauno ligoninę. Medikai jam nustatė kairio dilbio amputaciją, žastikaulio lūžimą ir veido apdegimą.


Žiūrėti Sprogimas Klaipėdoje didesniame žemėlapyje

Po sprogimo policija evakavo visus laiptinės, kurioje įvyko sprogimas gyventojus. Kai kurie gyventojai gatvėje atsidūrė su chalatais ir šlepetėmis. Tuo metu Klaipėdoje buvo vos 7 laipsniai šilumos. Paskutinius mėnesius nėščia moteris, kurią policija evakavo iš namų, įvykių atomazgos laukė sėdėdama automobilyje.

Greta įvykio vietos pareigūnų darbą stebėję žmonės 15min.lt žurnalistei įvykio vietoje pasakojo, kad pirmieji pagalbą sunkiausiai sužalotam vaikui suskubo tekti iš savo būtų išbėgę gyventojai. Laukdami greitosios pagalbos žmonės užspaudė vaikui ranką, kad bent kiek sustabdytų kraujavimą.

Evakuoti žmonės piktinosi, kad jais niekas nepasirūpino, o tiesiog išvarė į gatvę ir paliko likimo valiai. Namo grįžti jiems buvo leista tik po vidurnakčio.


Žiūrėti Sprogimas Klaipėdoje didesniame žemėlapyje

Į įvykio vietą atskubėję Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" išminuotojai namo laiptinėje rado dar šešis savadarbius sprogmenis. Neatmetama, kad vaikai nukentėjo patys neatsargiai elgdamiesi su savo pasigamintomis bombomis.

Beje, į ligoninę atvežto R.S. kišenėse medikai aptiko ir šešis statybinius šovinius.

Klaipėdos policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta 11.36 val.: Penktadienio rytą Sulupės gatvės gyventojai dar tebegyveno nelaimės nuotaikomis.

Po sprogimo bendrabučio tipo pastate neliko visų laiptinės langų, išvirto dviejų butų durys. Žmonės piktinosi, kad jiems niekas neketina sumokėti už patirtus nuostolius.

„Ši nelaimė turėjo nutikti, aš jums sakau. Kas man įstatys duris?  Paaugliai nuolat mums kartina gyvenimą, girtuokliauja, dabar viską išdaužė”, - piktinosi gyventojai.

Penktadienio rytą name jau dirbo meistrai, apžiūrinėję langus.

Namo gyventojai pasakojo, kad paaugliai nuolat slampinėjo po laiptines, o dėl nelaimės kaltino tėvus, kurie nekreipė dėmesio į savo atžalų elgesį. Dėl to esą jau ne kartą buvo kreiptasi į policijos pareigūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius