Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šventes gaisruose žuvo šeši žmonės

Per šventines dienas Lietuvoje kilo 209 gaisrai, pasiglemžę 6 žmonių gyvybes ir 5 gyventojus traumavę. Ugniagesiai dar atliko 80 kitų gelbėjimo darbų ir išgelbėjo juose 8 piliečius.
Įvykio vietoje
Ugniagesys / vilkmerge.lt nuotr.

Praeitą penktadienį Anykščių rajono Maželių kaime užsidegė individualus gyvenamasis namas. Kai ugniagesiai atvyko į gaisro vietą, pastato stogas jau buvo sukritęs. Ugnis sunaikino medinį statinį, o gaisravietėje buvo rastas moteriškos lyties kūnas. Gaisro priežastys  aiškinamos.

Praeitą šeštadienį iš Elektrėnų policijos komisariato buvo gautas pranešimas, kad Vievio seniūnijos Ąžuolinės kaime esančiame individualiame name naktį kilo gaisras. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti. Per gaisrą namo katilinėje apdegė ten sukrautos malkos. Ugnį užgesino namo gyventojai, o katilinėje buvo rastas negyvas 82 metų senolis. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Tą patį vakarą Elektrėnuose, Trakų gatvėje, gaisras kilo daugiabučio namo bute. Per jį sudegė sofa lova, aprūko butas. Laiptinėje prie buto durų buvo rastas 48 metų dūmais apsinuodijęs vyras, kurį iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai išvežė į ligoninę. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

 Avižienių seniūnijos Lindiniškių kaime užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Ugnis nudegino pastato stogą, išdegė vidus. Gaisro metu kojas apdegė 45 metų namo šeimininkas, kurį iškviesti medikai išvežė į ligoninę.

Gaisras vidurnaktį kilo Paberžės seniūnijos Vibrantiškių kaime. Liepsnos sunaikino medinį vieno aukšto pastatą, o gaisravietėje buvo rasti 58 metų vyro ir 70 metų moters apdegę kūnai. Įvykis tiriamas.

Šventų Kūčių dieną keli pagalbos skambučiai buvo sulaukti iš Vilniaus. Vidurdienį sostinės Kirtimų gatvėje gaisras kilo mediniame vieno aukšto bendrabutyje. Čia kambaryje prie krosnies išdegė perdengimas ir stogo konstrukcijos. Gesindamas ugnį, ranką apdegė 37 metų buto šeimininkas, kuriam medikai pirmąją pagalbą suteikė vietoje.

Pavakary sostinės Žėručio gatvėje gaisras kilo daugiabučio namo bute. Gaisro metu kambaryje apdegė baldai ir namų apyvokos daiktai, aprūko butas. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad aprūkusiame bute buvo rastas be sąmonės apdegęs 81 metų senolis, o atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Nelaimės aplinkybės tikslinamos.

Pirmąją Kalėdų naktį Kaune, Vydūno alėjoje užsidegė daugiabutis dviejų aukštų gyvenamasis namas. Iš kelių butų buvo evakuoti 3 jų gyventojai, o 50 metų vyras ir 22 metų jo sūnus iššoko pro antrojo aukšto langą. Abu vyrai susižalojo stuburus ir kojas. Jiems prireikė medikų pagalbos. Ugnis išdegino laiptinę per du aukštus, gaisro priežastys aiškinamos.

Dar pirmąją Kalėdų dienos vakarą  Kauno rajone Kalinavos kaime, užsidegė individualus gyvenamasis namas. Ugnis smarkiai nuniokojo mūrinį pastatą, o gaisravietėje buvo rastas smarkiai sudegęs žmogaus kūnas.

Manoma, kad šią nelaimę sukėlė krosnių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai.

Ugniagesiai šiomis dienomis keletą kartų vadavo iš avarijose sulamdytų transporto priemonių prispaustus žmones, 25 kartus vyko traukti įklimpusius į sniegą, nuvažiavusius nuo kelio ar užstrigusius pusnyse greitosios pagalbos automobilius, maršrutinius autobusus ir gyventojų mašinas, kelis kartus gelbėjo ant ledo prišalusias gulbes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius