Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tarptautinę operaciją išaiškintas kokaino kelias į Europą, suimti ir keli lietuviai

Bendradarbiaujant Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Lietuvos, Trinidado ir Tobago, Venesuelos teisėsaugos pareigūnams buvo išaiškintas narkotikų kontrabandos kelias iš Karibų jūros regiono į Europą ir iš nelegalios narkotikų apyvartos paimta 308 kilogramai didelio grynumo kokaino. Tarp sulaikytųjų yra ir keli Lietuvos piliečiai, kurie siejami su gerai žinomais nusikalstamo pasaulio veikėjais iš Lietuvos.
Per operaciją paimtas kokainas
Per operaciją paimtas kokainas / franceantilles.fr nuotr.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, po ilgalaikio kelių mėnesių tyrimo, kai buvo įsitikinta, kad jachta, galimai gabenanti kokainą, palieka Karibus ir pasirinko kursą į Europą, šių metų spalio 10 dieną, nepaisant ypač nepalankių oro sąlygų ir nakties meto, buvo pradėta sulaikymo operacija.

Trys piliečiai (23, 39 ir 44 metų amžiaus) buvo sulaikyti pramoginiame laive, plaukiojančiame nelegaliai su Gibraltaro vėliava, 1 tūkst. 400 km į rytus nuo Martinikos. Pirminės apžiūros metu gelbėjimosi valtyje buvo rasta 77 kg kokaino.

Atlydėjus jachtą į Fort-de-France uostą ir atlikus nuodugnią laivo kratą buvo rasta dar 210 paketų su kokainu, paslėptų po grindimis. Iš viso į Europą buvo gabenta 308 kg kokaino. Europos nelegalioje gatvės prekyboje šis kokaino kiekis padvigubėtų, nes galutiniam vartotojui tokio grynumo kokainas neparduodamas.

Yra skaičiuojama, kad 1 kilogramo kokaino kaina nuo kokos lapų iki išplatinimo Europos gatvėse padidėja apie 500 kartų.

Įgulos nariai šiuo metu yra suimti, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto narkotikų laikymo, gabenimo ir importo veikiant organizuotoje grupėje.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos piliečiai ne pirmą kartą sulaikomi organizuojant ir vykdant stambaus masto kokaino kontrabandos operacijas. 380 kg kokaino paimta prie Saint Martino krantų, kuomet buvo sulaikyta jachta, kurios įgulą sudarė Lietuvos Respublikos ir Ukrainos piliečiai.

Daugiau nei 600 kg kokaino rasta netoli Airijos krantų, o su šia kontrabanda susiję Lietuvos Respublikos piliečiai su jachta sulaikyti Ispanijoje. Vis pasitaiko atvejų, kuomet Lietuvos Respublikos piliečiai sulaikomi įvairiuose Europos ar kituose pasaulio oro uostuose atgabenę kokainą paslėptą bagaže ar prariję, t.y. skrandyje.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras ir toliau tęs aktyvų bendradarbiavimą su užsienio šalių partneriais kovojant ne tik su neteisėta kokaino, bet ir kitų narkotinių bei psichotropinių medžiagų apyvarta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius