Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris dienas Raigarde sulaikyti du vilkikai medienos kroviniuose gabenę cigarečių kontrabandą

Raigardo kelio posto muitininkai liepos 15 d. vėl sulaikė iš Baltarusijos gabentą medienos plokščių krovinį, kuriame rasta daugiau nei 300 tūkst. pakelių cigarečių. Tai nutiko praėjus vos trims dienoms po to, kai tame pat poste, irgi medienos krovinyje, buvo aptikta dar didesnė – daugiau nei pusės milijono pakelių siunta, irgi užmaskuota medienos kroviniu, pranešė pareigūnai.
Kontrabanda medžio plokštėse
Kontrabanda medžio plokštėse / Muitinės nuotr.

Patyrę muitinės pareigūnai jau seniai žino, kad medienos kroviniai iš Baltarusijos dažnu atveju tėra maskuotė cigarečių kontrabandai gabenti. Todėl liepos 15–ąją pareigūnai nusprendė patikrinti rentgeno kontrolės sistema į Raigardo kelio postą vilkiku „Man“ atvažiavusio Baltarusijos piliečio krovinį – medžio plaušų plokštes. Anot vairuotojo, 21,5 tonų plokščių krovinys buvo skirtas vienai Kauno įmonei, bet patikrinus rentgenu, paaiškėjo, kad medienoje įrengtos slėptuvės, pilnos baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital MS“.

VIDEO: Kontrabanda „už milijoną“ – Raigarde vėl sulaikyta nelegalių rūkalų siunta

Preliminariais duomenimis iš viso šitokiu būdu gabenta apie 300 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1 mln. eurų.

Muitinės nuotr./Kontrabanda medžio plokštėse
Muitinės nuotr./Kontrabanda medžio plokštėse

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones – piniginį užstatą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

Liepos 12–ąją, Raigardo kelio poste muitininkai ir pasieniečiai sulaikė daugiau nei pusę milijono pakelių (vertė – apie 2 mln. eurų) nelegalių rūkalų, kurie buvo aptikti patikrinus kitą iš Baltarusijos vilkiku gabentą medienos krovinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius