-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris mėnesius vykusią policijos operaciją sulaikyta apie 50 Vilniaus gatvėse karaliavusių narkotikų prekeivių (nuotraukos, video, papildyta 15.46 val.)

Per kelis mėnesius vykusią operaciją už grotų iš viso atsidūrė 50 nusikalstamo susivienijimo narių, praneša Policijos departartamentas.
Įtariamųjų sulaikymas
Įtariamojo sulaikymas / Nuotraukos iš policijos filmuotos medžiagos

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių ir Vilniaus apskrities VPK pareigūnai su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus bei Vilniaus miesto ir rajono apylinkių prokuratūros prokurorais, pasitelkę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro Odorologinių tyrimų ir kinologijos valdybos pareigūnus, atliko ilgą tyrimą Vilniuje veikiančios vienos pagrindinių ir pavojingiausių organizuotų nusikalstamų grupuočių atžvilgiu.

Per pirmą operacijos etapą, kuris vyko gruodžio mėnesį, sulaikyti 27 asmenys, jiems pareikšti įtarimai dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje. Šią savaitę sulaikyti dar 23 aktyvūs nusikalstamo susivienijimo nariai ir lyderiai.

Atliekant pusšimtį kratų rasta ir paimta dideli, kaip įtariama, narkotinių medžiagų kiekiai, šaunamųjų ginklų, savigynos priemonių, daiktų, pritaikyti kūno sužalojimams daryti.

Ikiteisminis tyrimas dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje atliekamas Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje.

Atsižvelgdamos į didelį šio nusikalstamo susivienijimo pavojingumą, jungtinės policijos pajėgos ir toliau skirs ypatingą dėmesį kovai su šio susivienijimo narių neteisėta veikla, rašoma Policijos departamento pranešime.

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša, kad du iš sulaikytųjų – nepilnamečiai.

Įtariamiesiems yra pareikšti įtarimai dėl dalyvavimo ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje bei neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas dalyvavo šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, numato laisvės atėmimą nuo šešerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

VIDEO: Narkotikų prekeivių sulaikymas (policijos filmuota medžiaga)

15min.lt primena, kad trečiadienio pavakarę Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme buvo suimta 10 šios gaujos narių. Ketvirtadienį pareigūnai turėtų kreiptis į tą patį teismą dėl likusių gaujos narių suėmimo. Gaujos nariams suėmimo sankcijas skiria ir Vilniaus miesto, ir Vilniaus rajono teismai.

Trečiadienį įtariamuosius į teismo rūmus atvežė kaukėti pareigūnai, lydimi antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojų.

Trečiadienį gatvėje greta teismo rūmų taip pat paaiškėjo, kad organizuotas gaujas triuškinantys pareigūnai, kai patys to nori, linkę tiesiog paminti elementarias demokratijos normas, apibrėžiančias visuomenės informavimą.

Trečiadienio pavakarę dar teismo rūmų koridoriuose kaukėti pareigūnai 15min.lt fotografui griežtai pareiškė neleisiantys jam dirbti savo darbo – fotografuoti. O gatvėje, greta teismo rūmų, vienas neprisistatęs pareigūnas, paėmęs už parankės fotografą, jį laikė, kol kiti policininkai su įtariamaisiais sėdo į autobusiuką ir išvažiavo.

„Fotografuoti galėsi po trijų mėnesių“, – šiurkščiai pažeidęs žiniasklaidos teisę laisvai rinkti informaciją sakė pareigūnas, leidęs suprasti, kad įtariamiesiems greičiausiai skirtas trijų mėnesių suėmimo terminas.

Papildyta 15.46 val.: Kaip ketvirtadienį po pietų pranešė Vilniaus 1 apylinkės teismo atstovas spaudai, trečiadienį ir ketvirtadienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjai, išnagrinėję prokurorų  prašymus dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo, suėmė 18 asmenų, įtariamų neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir dalyvavimu ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje.

Įtariamiesiems skirti suėmimo terminai nuo 1 iki 3 mėnesių.

Šis ikiteisminis tyrimas dėl dalyvavimo ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje bei neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti atliekamas Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius