Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris savaitgalio paras gaisrai nuniokojo 9 automobilius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai paviešino trijų praėjusių parų (sausio 3-5 d.) karščiausių įvykių suvestinę.
Automobilis po gaisro
Automobilis po gaisro / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 66 gaisrai, kuriuose buvo traumuoti 3 gyventojai. Ugniagesiai dar atliko 33 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo juose 3 žmones, pasakojama PAGD atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Penktadienio popietę Šiaulių rajono Micaičių kaime gaisras kilo daugiabučiame name. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, degė elektros skydinė. Gesinant liepsnas rankas nesmarkiai apdegė 22 metų vaikinas, kuriam iškviesti medikai pagalbą suteikė vietoje. Per gaisrą išdegė ne tik skydinė, bet ir namo prieangis ir dalis stogo dangos, aprūko vienas butas.

Sekmadienio rytą į Vilniaus greitosios pagalbos ligoninės priėmimo skyrių iš sostinės Ukmergės gatvėje esančio daugiabučio namo buto buvo pristatytas 54 metų vyras su 40 proc. terminiu kūno nudegimu. Nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių. Ugniagesiai į šį įvykį nebuvo kviesti, o jo aplinkybės aiškinamos.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kuris kilo sekmadienio pavakarį Mažeikių rajono Tirkšlių miestelyje. Čia užsidegė medinis garažas ir prie jo priblokuota malkinės. Dar iki ugniagesių atvykimo iš degančio garažo lengvąjį automobilį „Audi 80“ laukan išsivarė 34 metų vyras, kuris gelbėdamas mašiną apdegė ranką. Atvykę medikai nukentėjusiam pirmąją pagalbą suteikė vietoje. Per gaisrą nudegė garažo ir malkinės stogas, sudegė garažo viduje buvę 3 dviračiai, elektriniai įrankiai ir namų apyvokos daiktai. Gaisro priežastys tikslinamos.

Dar du lengvieji automobiliai liepsnojo šeštadienio naktį Marijampolėje, P.Armino gatvėje. Gaisro metu visiškai sudegė „Renault Laguna“ ir „Opel Astra“, apsilydė ir šalia stovėjusio trečiojo lengvojo automobilio „Ford Galaxy“ vieno šono plastikinės detalės. Gesinant gaisrą iš vieno automobilio išsiliejo dyzelinis kuras, kuris buvo apipurkštas sorbentu ir surinktas.

Beje, per šį savaitgalį ugnis nuniokojo iš viso 9 lengvuosius automobilius.

Šeštadienio rytą Klaipėdos rajono Žiaukų kaime sodo bendrijoje „Šernai“ užsiliepsnojo medinis vieno aukšto sodo namelis su mansarda. Ugnis nudegino pastato stogą, pradegė perdengimas, sudegė viduje buvę namų apyvokos reikmenys, nuo karščio apsilydė šalia stovinčio šiltnamio polietileno danga. Nuo liepsnų buvo išgelbėtas netoli esantis kitas mūrinis namas. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Šeštadienio vidurdienį Prienų rajono Lielionių kaime dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė vietos ūkininko paukščių fermos pastatas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, pastato stogas jau degė atvira liepsna. Gaisro metu nudegė keli šimtai kvadratinių metrų stogo dangos, sudegė apie 60 tonų šiaudų, apdegė ir apsilydė viduje buvusios paukščių šildymo lempos. Pastate yra auginami viščiukai, tačiau šiuo metu jų fermoje dar nebuvo, tad dar didesnių nuostolių buvo išvengta.

Šeštadienio vakarą Rokiškio mieste plykstelėjo du netikėti gaisrai. Pirmame gaisre Pandėlio gatvėje užsidegė Šv. Mato parapijos medinis ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė dalis pastato stogo, išdegė viduje buvęs šienas ir malkos. Gesinimui buvo mestos didelės ugniagesių pajėgos, ir ugnis greitai buvo užgesinta.

Dar neužgesinus šio gaisro buvo gautas pranešimas apie gaisrą Vytauto gatvėje, kur užsiliepsnojo medinė malkinė. Ir šiame gaisre ugnis išdegino pastato sieną, apdegė viduje buvusios malkos. Pirminiais duomenimis abu pastatai  buvo padegti tyčia. Abu įvykiai tiriami.

Dar vienas tyčinis padegimas įregistruotas jau sekmadienio naktį Šilutės rajono Kintų miestelyje. Čia, kaip manoma, buvo padegti šalia ūkinio pastato sukrauti šieno rulonai. Gaisro metu sudegė 110 šieno rulonų. Įvykis irgi tiriamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius