Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Per tris savaitgalio paras ugniagesiai įvykdė 100 gelbėjimo operacijų

Per praėjusį savaitgalį Lietuvoje ugniagesiai vyko gesinti 80 gaisrų ir atliko apie 100 gelbėjimo darbų. 1 žmogus žuvo ir 1 buvo traumuotas gaisruose.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / 15min nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusio savaitgalio trijų parų (rugpjūčio 18-20 d.) įvykius.

Penktadienio ryte Vilniuje ugniagesiai skubėjo į Žirmūnų gatvę, kur daugiabučiame gyvenamajame name, 4-ame aukšte, kilo gaisras. Bute buvo rastas stipriai apdegusios 1923 metais gimusios moters kūmas. Per gaisrą aprūko butas ir koridorius. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Apie vidurnaktį gaisras kilo Vilniaus rajone, Mikališkių kaime, individualiame gyvenamajame name. Jis buvo užgesintas iki ugniagesių atvykimo, tačiau gesindamas gaisrą apdegė ranką vyras, gimęs 1978 metais. Jis buvo prisistatytas į gydymo įstaigą. Gaisro metu apdegė dalis medinio pastato perdengimo, aprūko palėpė. Įvykis tiriamas.

Po kilusios vėtros šalyje, rugpjūčio 19 d. ugniagesiai gelbėtojai 13 kartų vyko šalinti virtusių medžių. Po keturis kartus – Kauno ir Utenos apskrityse, du kartus – Alytaus apskrityje ir po kartą – Panevėžio ir Vilniaus apskrityse.

Šeštadienį po pietų buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Nemaitonių kaime, tvenkinyje, skęsta du vaikai. Atvykus ugniagesiams į įvykio vietą, 8 metų mergaitė ir 11 metų berniukas jau buvo ištraukti į krantą ir gaivinami medikų, tačiau jiems buvo konstatuota mirtis.

Sekmadienį, apie 3 val. ryto, Šalčininkų rajone, Pabarės kaime, užsiliepsnojo ūkinis tvartas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas degė atvira liepsna. Per gaisrą sudegė jo stogas, viduje buvę naminiai gyvuliai, 12 t šieno, namų apyvokos daiktai ir apdegė medinių rąstų sienos.

Tos pačios dienos vidurdienį buvo gautas pranešimas, kad Smiltynėje rūksta dūmai. Atskubėjus ugniagesiams į įvykio vietą ir atlikus žvalgybą, buvo rasta smilkstanti apie 15 kv. m. miško paklotė. Ji buvo užgesinta. Įvykio aplinkybės tikslinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius