-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris šventines dienas gaisruose žuvo penki žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per tris šventines dienas Lietuvoje buvo užgesinti 352 gaisrai. Ugnis šiuose gaisruose pasiglemžė penkių žmonių gyvybes ir tris gyventojus traumavo.
Gaisras Liepiškių kaime
Gaisras Liepiškių kaime / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Skaudžiausia nelaimė įregistruota naktį iš pirmadienio į antradienį Vilniaus rajono Liepiškių kaime. Apie 2.19 val. Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad čia liepsnoja gyvenamasis namas. Kai pirmieji ugniagesiai atskubėjo į įvykio vietą, medinis vieno aukšto pastatas jau degę atvira liepsna. Iš viso į gaisro vietą buvo pasiųstos 4 gaisrinės autocisternos ir štabo automobilis. Po keliolikos minučių ugniagesiai, užsidėję kvėpavimo apsaugos priemones, įėjo į uždūmintą vidų ir ten rado trijų žmonių kūnus: 73 metų namo šeimininkę ir 7 metais jaunesnį jos vyrą bei 43 metų jų sūnų. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus, nuo ugnies išgelbėta dalis pastato bei greta stovintis kitas gyvenamasis namas ir grupė ūkinių pastatų. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Dar viena tragiška nelaimė tą pačią naktį įvyko Panevėžyje, Ramygalos gatvėje esančiame daugiabučio namo bute. Iškviesti ugniagesiai su laužtuvu išlaužė buto duris ir degančiame bute rado dūmais apsinuodijusią 54 metų moterį. Medikai konstatavo jos mirtį. Gaisro metu dar išdegė koridorius, vonia ir kambarys, sudegė namų apyvokos daiktai. Manoma, kad gaisrą sukėlė neatsargus buto gyventojų rūkymas.

Dar vienas žmogus žuvo per gaisrą, kuris kilo balandžio 3-osios naktį Telšių rajono Užgirių kaime, sodo bendrijoje ,,Ąžuolas”. Čia dėl elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų užsidegė sodo namelis. Ugniagesiams atskubėjus į gaisro vietą, namelis jau skendėjo liepsnose. Gaisro metu medinis pastatas sudegė, nuo ugnies buvo apsaugotas vos už kelių metrų esantis gyvenamasis namas. Gaisro aplinkybės aiškinamos.

Balandžio 3-osios rytą Alytaus rajono Dobrovolės kaime užsidegė individualus gyvenamasis namas. Ir čia, kai ugniagesiai atvyko į įvykio vietą, pastatas jau degė atvira ugnimi. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardytas pastato stogas, išdegė perdanga, sudegė viduje buvę baldai ir namų apyvokos daiktai. Bandydamas išmušti lango stiklą, ranką susipjaustė 59 metų namo šeimininkas. Gaisro priežastys nustatinėjamos.

Sekmadienį dviejuose gaisruose nukentėjo dar du žmonės. Iš policijos komisariato buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje į Greitosios pagalbos universitetinę  ligoninę iš sostinės  Lazdynų gatvėje esančio buto  buvo atvežtas 44 metų vyras, stipriai apdegęs apatinę kūno dalį. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti, o įvykis tiriamas.

Dar vienas žmogus nukentėjo per gaisrą, kilusį tą rytą Šiauliuose, Krymo gatvėje esančiame bute. Čia užsidegė kompiuterio monitorius. Gesindama gaisrą smalkėmis apsinuodijo 41 metų moteris, kurią medikai išvežė į ligoninę. O per gaisrą apdegė monitorius, spausdintuvas ir spintelė, aprūko kambarys.

Savaitgalį dažnokai ir daugelyje vietų palijo. Tai gerokai pakoregavo žolės padegėjų planus, tačiau vis dėlto ugniagesiai šiomis dienomis 231 kartą skubėjo į laukus gesinti degančios sausos žolės. Ypač jų padaugėjo pirmadienį, kai nustojo lynoti ir daugiau pašvietė saulė. Ateityje tokių saulėtų dienų sinoptikai žada daugiau, tad ugniagesiai su nerimu laukia ir daugiau žolės padegimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius