Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per trumpą laiką prokurorai išaiškino asmenį, viešai kursčiusį smurtauti

Generalinė prokuratūra Vilniaus miesto 1–ajam apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl viešo kurstymo smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu kaltinimai pareikšti vienoje Vilniaus gimnazijoje besimokančiam nepilnamečiui Ch. V.
Temos: 1 Smurtas

Prokuratūros išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad kaltinamasis anksčiau nebuvo patekęs į teisėsaugininkų akiratį. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų vasaros Ch.V. savo namuose, naudamasis asmeniniu kompiuteriu, parengė, maketavo ir, pasivadinęs įvairiais slapyvardžiais bei prisistatydamas leidinio redaktoriumi, tam tikruose interneto tinklapiuose talpino lietuvių nacionalsocialistų fronto leidinio „Šturmuotojas“ atskirus numerius.Juose buvo parengta informacija, skirta pagerbti įvairių šalių nacionalsocialistų veikėjus, nacių ideologijos sumanytojo ir vykdytojo A. Hitlerio idėjų pasekėjus. Atskiruose leidinio tekstuose buvo viešai tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta, kurstoma diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidori su žydų tautybės žmonių grupe. Minėti tekstai buvo viešai prieinami neapibrėžtam interneto skaitytojų ratui, taip pat platinamas ir šio leidinio popierinis egzempliorius. 

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad internetiniai tinklapiai, kuriuose buvo skelbiama informacija, registuoti, administruojami ir fiziskai patalpinti Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Lietuvos Konstitucijoje įtvirtinta, kad laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija“, – sako ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Generalinės prokuratūros Specialiųjų tyrimų skyriaus prokuroras Alvydas Valiukevičius. 

Įstatymas už viešą kurstymą smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų. Ikiteisminį tyrimą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius