Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per trumpąjį savaitgalį – kontrabandos daugiau kaip už 36 tūkst. litų

Per trumpąjį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo, Lavoriškių kelio ir Kenos geležinkelio postuose sulaikė kontrabandinių prekių daugiau kaip už 36 tūkst. litų. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės sulaikytos.
Kontrabandinės cigaretės Raigarde
Kontrabandinės cigaretės Raigarde / Muitinės departamento nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, realizavus šią kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei, preliminariais apskaičiavimais, būtų nesumokėta per 25 tūkst. litų.

Pasak Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Ortopedijos traumatologijos centro vadovo, doc. dr. Kęstučio Saniuko, turint tokią sumą galima būtų įsigyti pačių naujausių titaninių elastinių strypų, kurie pagal pažangiausias technologijas naudojami operacijų metu sintezuojant kaulus. Įsigijus juos, galima būtų išoperuoti apie 80 vaikų.

Šeštadienį po pietų Lavoriškių kelio poste Vilniaus TM mobiliosios grupės pareigūnai sulaikė žaliuoju kanalu iš Baltarusijos parvykstantį mūsų šalies pilietį A.A. su automobiliu Mercedes Benz. Nors vairuotojas ir „nevežė“ daugiau prekių, nei leidžiama, muitinės pareigūnai nuodugniai apžiūrėjo įtartiną automobilį.

Po apžiūros paaiškėjo, kad automobilis turi ne tik perdirbtą kuro baką. Dar dvi slėptuvės įrengtos automobilio slenksčiuose ir dvigubame dugne. Iš visų slėptuvių pareigūnai ištraukė apie penkias dėžes cigarečių „Minsk“, „Fest 7“ ir kitokių su baltarusiškomis banderolėmis. Kontrabandinių rūkalų vertė – daugiau kaip 19 tūkst. litų.

Tame pačiame kelio poste vakare patikrinę keleivinį autobusą „Girios–Vilnius“, muitinės pareigūnai po sėdynėmis atrado niekam „nereikalingus“ 42 pakelius cigarečių už daugiau kaip 300 litų.

Nesėkminga kelionė namo buvo ir kitam mūsų šalies piliečiui A.D., kuris sieną su Baltarusija kirto Raigardo kelio poste. Kartu su Muitinės kriminalinė tarnybos pareigūnais patikrinę vyro vairuojamą automobilį Peugeot, muitininkai vietoje kuro bako ir po bagažine įrengtose slėptuvėse atrado 2 tūkst. 290 pakelių cigarečių. Kontrabandinių rūkalų vertė siekia 16 tūkst. 400 litų.

Sekmadienį Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai patikrino keleivinį traukinį „Sankt Peterburgas–Kaliningradas“. Septinto vagono tambūre įrengtoje spintoje tarp įvairios buitinės chemijos buvo paslėpti du plastikiniai penkių litrų indai su alkoholio kvapą skleidžiančiu skysčiu. Sulaikyto alkoholio vertė – 200 litų.

Tarp maišų su patalyne ir pledais muitininkai atrado sukaišiotus tris blokus cigarečių už daugiau kaip 200 litų. Kaip tokiais atvejais ir įprasta, nei alkoholio, nei cigarečių niekam taip ir neprireikė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius