-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Valentino dieną mylimąją nužudęs ir jos vaikus papjauti bandęs Žydrius Kryžauskas kalės 14 metų

Tris vaikus be motinos palikusį 38 metų vyrą Kauno teismas siunčia už grotų. Žydrius Kryžauskas iš Marijampolės rajono pripažintas kaltu dėl to, kad 2014-ųjų žiemą, vasario 14-osios vakarą, mirtinai subadė sugyventinę ir dar pasikėsino nužudyti 7-erių ir 15 metų amžiaus vaikus.
Smurtas
Smurtas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 38 metų vyrui, kaltintam sugyventinės nužudymu bei pasikėsinimu nužudyti jos vaikus. Vyras už grotų praleis 14 metų.

Marijampolės savivaldybės Brastos kaimo gyventojas Žydrius Kryžauskas kaltintas tuo, kad 2014 m. vasario 14-ąją, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su sugyventine metu tyčia smogė jai peiliu į įvairias kūno vietas, nuo ko ji įvykio vietoje mirė. Netrukus Ž.Kryžauskas nuėjo į kitą kambarį, kur bandė nužudyti bejėgiškos būklės buvusius, kartu gyvenusius sugyventinės vaikus (7 m. ir 15 m. amžiaus). Užsėdęs ant vieno lovoje miegojusio vaiko ėmė jį smaugti ir tyčia peiliu kelis kartus smogė jam į kaklą. Šios nusikalstamos veikos nebaigė, kadangi vaikas pasipriešinęs atėmė peilį ir kartu su broliu pabėgo.

Kaltinamasis teisme kaltas neprisipažino, teigė, kad jis sugyventinės nenužudė, o vaikų nužudyti taip pat nesikėsino. Teigė, kad įvykio dieną daug gėrė, todėl nieko nepamena. Taip pat Ž.Kryžauskas teigė, kad ir ikiteisminio tyrimo metu, kur pasirašė, kad prisipažįsta, jis kaltės nepripažino, o apklausos protokolą pasirašė neskaitęs.

Teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis, kaltinamojo, nukentėjusiųjų bei liudytojų parodymus, Ž.Kryžauską pripažino kaltu. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į padarytų nusikaltimų pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, kad padaryti labai sunkūs ir tyčiniai nusikaltimai, sukeltos sunkios ir neatstatomos pasekmės, padarytų veikų motyvus, kaltinamojo asmenybę, į atsakomybę sunkinančią aplinkybę, kad veika padaryta būnant apsvaigus nuo alkoholio.

Kaltinamajam skirta bausmė – laisvės atėmimas 14 metų, rašoma Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Gintarės Veželytės ketvirtadienį paviešintame pranešime. Taip pat Ž.Kryžauskas turės atlyginti civilinius ieškinius – iš viso 501,34 euro turtinę ir 65 000 eurų neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius