-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Žolinę mažiausiai vienas žmogus nuskendo, dar vieną pavyko išgelbėti

Skenduolis šventinę dieną rastas Telšių rajone esančio Upynos kaimo vandens telkinyje.
Skenduolio paieška
Asociatyvi iliustracija: skenduolio paieška / Tomo Markelevičiaus nuotr.


Per Žolinę ketvirtadienį Lietuvoje mažiausiai vienas žmogus nuskendo, dar vieną ugniagesiams pavyko išgelbėti, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Nuskendusio vyro kūnas rastas Telšių rajone esančio Upynos kaimo vandens telkinyje.

Dar vieną žmogų, skendusį Asvejos ežere Vilniaus rajone, pavyko išgelbėti. Ugniagesiai skelbia, jog privažiavimo iki nelaimės vietos nebuvo, todėl jiems teko eiti pėsčiomis.

Panaudojus gelbėjimo priemonės vyras ištrauktas ir perduotas medikams.

Lietuvoje šiemet per birželio ir liepos mėnesius jau buvo nuskendę 40 žmonių, tarp jų 32 vyrai, 7 moterys ir 5 vaikai. Daugiausia nuskendusiųjų, kaip rodo ugniagesių statistika, šių metų vasarą buvo Kauno (9 gyventojai), Vilniaus (8), Panevėžio (5), Alytaus (4) ir Marijampolės (4) apskrityse.

Šiemet ugniagesiai ištraukė 69 skenduolius (pernai per tą patį laikotarpį – 92), iš jų 7 vaikus. Ugniagesių dėka šiais metais per septynis mėnesius buvo išgelbėtos 24 skendusiųjų gyvybės.

Ugniagesiai gelbėtojai pataria nesimaudyti nežinomose ir nuošaliose vietose. Reikėtų rinktis paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir kur yra budintys gelbėtojai.

Rizikinga yra šokinėti į vandenį nežinomoje vietoje, nes atsitrenkus į akmenis ar dugną ne tik susižalojama, bet ir nuskęstama. Pavojinga išdykauti ir valtyje, vaikščioti joje, ją supti, nes ji gali apvirsti.

Nepatartina maudytis tuoj pat po valgio ar išgėrus alkoholinių gėrimų. Be to, draudžiama maudytis vandens telkiniuose perkūnijos metu.

Jei matote skęstantį žmogų, šaukdami mėginkite atkreipti aplinkinių dėmesį ir skambinkite skubiosios pagalbos numeriu 112. Po to įsitikinkite, ar šalia nėra gelbėjimo rato, valties ar parankinės priemonės, kuri neskęsta (kamuolio, čiužinio ir t.t.). Jeigu yra galimybė, pamėginkite pasiekti skęstantįjį ranka, lazda, tvirta medžio šaka arba numeskite jam virvę. Gelbėti skęstantįjį gali tik patyrę, turintys gelbėjimo įgūdžių plaukikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius