-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perėjoje sunkiai sužaloto vaiko mama pati surado liudininkus tyrėjai: „Įspūdis, kad ieškoma užuojautos vairuotojui“

Balandžio 27 dienos vakarą Kaune, Europos prospekte esančioje pėsčiųjų perėjoje automobilis partrenkė 13 metų mergaitę. Mergaitės tėvus apniko įtarimai dėl lėtai vykdomo dukros sužalojimo tyrimo, todėl patys ėmėsi ieškoti liudininkų ir domėtis tyrimo eiga.
Vitalija su dukromis ir augintiniu
Vitalija su dukromis ir augintiniu / Asmeninio albumo nuotr.

Kauno Europos prospekte automobilis „Audi“, vairuojamas vyro, pėsčiųjų perėjoje partrenkė vaiką su šuniuku. Gyvūnas žuvo vietoje, o mergaitė paniro į komą. Neatgavusi sąmonės, vaikų reanimacijoje ji gydoma iki šiol.

Po avarijos praėjus 10-čiai dienų sužaloto vaiko mama Vitalija kreipėsi į 15min su prašymu padėti surasti tragišką avariją mačiusius žmones. Mamos teigimu, avarijos kaltininkas atsidūrė ligoninėje, nors iki tol sveikata nesiskundė.

Pasak Vitalijos, po įvykio avarijos kaltininkas su ja susisiekė. Tąsyk vyras gailėjosi, klausė, ar nereikia kokios nors materialios pagalbos. Mama atsakė, kad šiuo metu nenori apie tai kalbėti – svarbiausia kova dėl vaiko gyvybės.

Po avarijos praėjus 5 dienom, gegužės 2 dieną, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak pareigūnų iki tol vyko aplinkybių patikslinimas. Mergaitės mamai kilo įtarimų dėl tokio delsimo.

„Tą pačią dieną buvo aiškus kaltininkas, liudytojai, bei tai, kad vaikas patyrė ne lengvus, o itin sunkius kūno sužalojimus“, – sakė avariją patyrusios mergaitės mama Vitalija.

Gegužės 8 dieną į apklausą buvo iškviesta ir pati Vitalija. Būtent po šio apsilankymo policijoje moteris ir kreipėsi pagalbos į žurnalistus ieškant avarijos liudininkų.

Iki šio vizito tyrėja buvo apklaususi tik vieną liudininką. Pasak moters, gegužės 4 dieną tyrėjos kabinete lankėsi vyras, kuris važiavo paskui kaltininko automobilį. Dar labiau mamą suglumino ir tai, kad tyrėja suabejojo, ar mergaitė pati nepuolė į gatvę: juk švietė saulė, vairuotojas galėjo nepamatyti.

„Susidarė įspūdis, kad mane iškvietė į apklausą ieškoti užuojautos dukrą sužalojusiam vairuotojui. Ar aš turiu jaustis kalta, kad mano vaikas ligoninėje?“, – gūžčiojo pečiais Vitalija.

Avarijos liudininkų nuotr./Avarijos vietoje
Avarijos liudininkų nuotr./Avarijos vietoje

Mama pasakojo, kad į portale 15min pasirodžiusį pagalbos šauksmą ieškant liudininkų atsiliepė daugybė žmonių. Tarp jų buvo ir tokių, kurie patys išgyveno panašias situacijas, jie dalinosi patirtimi kaip išgyventi nelengvą laikotarpį. Tarp atsišaukusių buvo ir viena itin svarbi liudininkė, kuri visą įvykių seką matė savo akimis. Ji patvirtino anksčiau teigtą versiją, kad mergaitė į pėsčiųjų perėją žengė tik tuomet, kai jos praleisti sustojo pirma eismo juosta važiavęs automobilis.

Viešumo pagalba buvo surasti trys liudininkai, jų duomenis moteris perdavė ikiteisminio tyrimo tyrėjams. Dalis atrastų liudininkų buvo apklausti jau tą pačią dieną. Vitalija stebėjosi, kodėl ji turi dirbti tai, ką turėjo atlikti pareigūnai, buvę įvykio vietoje, – užsirašyti avariją mačiusių žmonių duomenis.

Pasak liudininkų, partrenkęs mergaitę vairuotojas liko sėdėti savo automobilyje ir kažkam skambino.

„Labai įdomu, ar po avarijos buvo paimtas jo kraujas. Gal jis buvo apsvaigęs nuo kokių nors psichotropinių medžiagų“, – spėliojo mama.

Prokuroras Osvaldas Stadalius 15min teigė, kad visi procesiniai veiksmai atliekami įstatymų numatyta tvarka. Prokuroras pacitavo ir įstatymą, pagal kurį tyrimas gal užsitęsti net iki 6 mėnesių.

15min žiniomis, vairuotojas po avarijos skundėsi širdies negalavimais. Kuomet mergaitės tėvai bendravo su avarijos kaltininku, šis pasakė, kad šiuo metu yra ligoninėje.

Apie tai pasiteiravus ikiteisminį tyrimą atliekančio prokuroro šis atsakė lakoniškai: „Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, – sakė prokuroras. – Byloje jokių duomenų apie automobilio vairuotojo sveikatos būklę po eismo įvykio nėra, tačiau jei ir būtų, tokios informacijos komentuoti negalėtume dėl asmens duomenų apsaugos įstatymų“.

Prokuroro teigimu, iš vairuotojo V.V., gimusio 1965 metais, paimtas rašytinis paaiškinimas dėl eismo įvykio aplinkybių tą pačią įvykio dieną. Kraujas paimtas nebuvo, vyras patikrintas alkotesteriu, kuris parodė nulius.

Ligoninėje dienas leidžianti Vitalija viena augina dvi dukras. Mergaičių tėtis gyvena kitame mieste, nutikus nelaimei vyras lanko dukrą ligoninėje bei, kiek leidžia galimybės, domisi tyrimo eiga. Mergaitės mama buvo priversta susirasti dukros interesams atstovausiantį advokatą. Moteris teigė, kad jai per skaudu girdėti dukros sužalojimo detales.

Tai ne pirmas atvejis Kauno gatvėse, kuomet po avarijos pėsčiųjų perėjoje įsukama teismų karuselė. 2016 metais K.Baršausko gatvėje eidamas pėsčiųjų perėja buvo partrenktas berniukas. Į komą panirusio vaiko tėvas tąsyk sakė, kad avarijos kaltininkė jo vaiką bando padaryti kaltu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius