Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai nusikaltėliai kur kas mažiau kėsinosi į bankomatus

Pirmadienį Policijos departamente susitiko policijos ir Lietuvos bankų asociacijos atstovai. Jie tarėsi, kaip gerinti bankų ir bankomatų apsaugą, užkardyti su bankais susijusius nusikaltimus, operatyviau keistis informacija. Tokie susitikimai tradiciškai inicijuojami kas pusmetį, praneša Policijos departamentas.
Banko „Snoras“ kioskelyje nugriaudėjęs sprogimas statinį smarkiai apgadino: išdužo langai, subyrėjo vidinės pertvaros. Nuolaužas sprogimo banga išmėtė 20 metrų atstumu.
Šiame banko „Snoras“ kioskelyje bankomatą bandyta apvogti prieš tai sukėlus sprogimą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Bankas

Pasak policijos atstovų, su bankomatais susijusių nusikaltimų daugiausia užfiksuota 2008-aisiais - 25 atvejai. Nors pernai jų buvo 10, tačiau atsiranda naujų tokių nusikaltimo modelių - kaip antai sprogdinami ar prileidžiami dujų bankomatai.

Bankai pastaruoju metu sustiprino bankomatų apsaugą, įrengė juose papildomų apsaugos priemonių, ir tai pasiteisino - nusikaltimų, susijusių su bankomatais sumažėjo.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas atkreipė dėmesį, kad mažėja atsitiktinių, bet daugėja tikslinių nusikaltimų - nusikaltėliai vis dažiau planuoja veiksmus, stebi pasirinktą objektą ir rengiasi nusikaltimui, tad bankininkams ir toliau reikėtų likti budriems ir rūpintis bankų filialų ir bankomatų, ypač esančių atokesnėse vietose, apsauga.

Pareigūnai atkreipė dėmesį ir į tai, kad pastaraisiais metais padaugėjo atvejų, kai bankomatai panaudojami skiminimui ar netikriems mokėjimo instrumentams paleisti į apyvartą, todėl bankams ir policijai ypač svarbu kuo operatyviau keistis informacija. Ir bankininkai, ir policijos pareigūnai aptarė, kaip geriau atskleisti ir užkardyti sukčiavimus, susijusius su lizingo bendrovėmis, kaip pagreitinti ikiteisminiam tyrimui reikalingos informacijos gavimą iš bankų ir pan.

Susitikimo pabaigoje Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Stasys Kropas padėkojo policijai už operatyvų bankomato sprogdintojų išaiškinimą.

Sutarta į kitą tokį susitikimą rinktis po pusmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius