Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pernai Vilniuje pavogti 347 dviračiai

Atšilus orams gatvėse pagausėjo dviratininkų. Gatvėse ar namų laiptinėse paliekami dviračiai patraukia vagišių dėmesį.
Dviračiai
Dviračiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma sostinės policijos pranešime, praėjusiais metais Vilniuje pavogti 347 dviračiai.

Trečiadienį apie 11.55 min. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, F.Šopeno g., naktį iš sandėliuko, nulaužus durų spyną, pavogtas moteriškas dviratis, kurio vertė – 300 litų.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį į policiją kreipėsi 22 metų mergina, kuri pranešė, kad Vilniuje, Ladygos g., iš laiptinės, nupjovus užraktą, pavogtas jos dviratis.  Nuostolį pareiškėja įvertino 2 tūkst. litų.

Keli policijos pareigūnų patarimų, kaip apsaugoti dviračius nuo vagišių

Specialiu žymekliu pažymėti arba išgraviruoti dviračio rėmą – policija daiktus žymi nemokamai, pakanka pateikti įrodymą, kad esate jo savininkas.

Paliekant dviratį, jį prirakinti specialia tvirto metalo ar armuota kilpa (ar U-spynomis/U-Lock tai yra U raidės formos metaliniu strypu) ir patikima spyna prie tvirto ir nejudančio objekto. Rakinant tvirtinti ne už rato, o už rėmo, antraip Jums liks tik spyna su raktu.

Naudoti vienu metu iškart kelis, bet skirtingo tipo užraktus. Palikti dviratį ne užkampyje, bet žmonių matomoje vietoje. Planuoti keliones ir dviračiu nevykti ten, kur jo nebus galimybės saugiai palikti (prirakinti).

Nepalikti dviračio kaskart toje pačioje vietoje. Turėti savo dviračio nuotrauką, kurioje būtų matyti ypatingos žymės. Jei dviratis paliekamas pagalbinėse patalpose, sandėliuke ir pan. – pasirūpinti durų sutvirtinimu ir patikimomis spynomis.

Jei dviratį pavogė, nedelsdami praneškite policijos pareigūnams.

Nepirkite naudoto dviračio iš privataus asmens, jei negalite matyti įsigijimo dokumentų ir įsitikinti, kad dviratis nėra vogtas.

Svarbu dviratį palikti pastatytą taip, kad prie jo būtų neparanku prieiti, nesaugu būtų ir nepatogu „darbuotis“ piktavaliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius