-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 21 /15:51

Pervažiuotą moterį upėje nuskandinę sutuoktiniai Raskazovai siunčiami už grotų

Panevėžio apygardos teismas baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Laura ir Valerijus Raskazovai buvo kaltinami tuo, jog po išgertuvių automobiliu užvažiavo ant savo kaimynės Gražinos Mazgelienės, o vėliau leisgyvę moterį įmetė į upę. Antradienį verdiktą paskelbęs teismas sutuoktinius pasiuntė už grotų.
Teismo posėdis
Teismo posėdis / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Didelio atgarsio visuomenėje sulaukęs nusikaltimas pirmiausia buvo nagrinėjamas Panevėžio apylinkės teisme, kuris nusprendė, kad sutuoktiniai Raskazovai negali būti nuteisti dėl nužudymo.

Pirmosios instancijos teismas nusikaltimą įvardijo kaip neatsargų gyvybės atėmimą ir kaltinamuosius nuteisė lygtine laisvės atėmimo bausme. Toks sprendimas netenkino žmonos netekusio Armino Mazgelio ir jo dukros, tad bylą iš naujo nagrinėti ėmėsi Panevėžio apygardos teismas, pripažinęs, kad ankstesnės instancijos teismas ją išnagrinėjo neišsamiai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Teismo posėdis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Teismo posėdis

Šį byla Panevėžio apygardos teisme buvo nagrinėjama pagal du lygiagrečius kaltinimus. Prokuratūra palaikė kaltinimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, o nukentėjusieji savarankiškai pareiškė kaltinimą dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

Antradienį išklausyti nuosprendžio į teismą atvyko tiek kaltinamieji Laura ir Valerijus Raskazovai, tiek Mazgelių šeimos nariai. Iš naujo bylą nagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas nusprendė abu sutuoktinius už šį makabrišką nusikaltimą nubausti realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Teismo posėdis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Teismo posėdis

Valerijus Raskazovas kalėti turės 10 metų, o jo sutuoktinė Laura Raskazovienė – septynerius.

„Šioje byloje buvo sprendžiami du esminiai klausimai. Pirmasis – nubrėžti ribą, kur baigiasi neatsargumas ir prasideda tyčia atimant kitam žmogui gyvybę. Ir antras klausimas, be abejo, įvykdyti teisingumą. Dėl pirmojo uždavinio – teisėjų kolegija labai ilgai sprendė ir pripažino, kad nuteistųjų dabar jau veiksmai turėtų būti vertinami kaip tyčia“, – sakė teisėjas Valdas Ciesiūnas.

Teismas taip pat tenkino ir nukentėjusiųjų civilinius ieškinius. Nuteistieji Gražinos Mazgelienės artimiesiems turės sumokėti maždaug 36 tūkstančius eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

VIDEO: Panevėžio apygardos teismo teisėjo Valdo Ciesiūno komentaras apie sprendimą

Nužudytos Gražinos Mazgelienės sutuoktinis Arminas Mazgelis tvirtino kad nuosprendis jį tenkina, tačiau jis tikėjosi, kad nuteistieji už grotų bus pasiųsti ilgesniam laikui.

„Teigiamai vertinu sprendimą. Sveikas protas nugalėjo. Pirmos instancijos teismo sprendimas buvo nelogiškas, o dabar teisėjai nusprendė teisingai. Ar skųsiu – nežinau. Manau, kad mažai metų davė. Iš nuteistųjų pusės nebuvo jokio nuoširdumo, jie nešnekėjo, o jei šnekėjo, tai melavo“, – kalbėjo A.Mazgelis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Nukentėjusysis Arminas Mazgelis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Nukentėjusysis Arminas Mazgelis

Pervažiavo automobiliu, o vėliau nuskandino

Nusikaltimas įvyko maždaug prieš dvejus metus, kai į Armino ir Gražinos Mazgelių sodybą, esančią Panevėžio rajone, netoli Karsakiškio, atvyko Laura ir Valerijus Raskazovai. Šeimininkai pakvietė svečius prie stalo, pavaišino alkoholiu. Kiek vėliau Arminas Mazgelis užsnūdo, o apie antrą valandą nakties prabudęs pasigedo tiek žmonos, tiek svečių. Kieme nebebuvo ir Raskazovų automobilio „Peugeot 307“.

Keistomis aplinkybėmis dingusi sutuoktinė neatsirado ir kitą dieną, tad po kurio laiko buvo paskelbta Gražinos Mazgelienės paieška. Apie moteris dingimą tuomet Raskazovai teigė nieko nežinantys. Moters ieškojo policija ir savanoriai, kol maždaug po pusės mėnesio pati upė atidavė kūną. Jį atsitiktinai rado žvejys. Tuomet ėmė aiškėti kraupios šio nusikaltimo aplinkybės.

Po apklausų paaiškėjo, kad visa moters dingimo ir mirties istorija prasidėjo dar jos pačios kieme. Namo susiruošę Raskazovai automobiliu užvažiavo ant moters. Tiesa, pora iš pradžių teigė, kad moters nepartrenkė ir ją jau rado po automobiliu gulinčią tuomet, kai norėjo pajudėti ir to padaryti nesugebėjo dėl po mašina gulinčio kūno.

Valerijus Raskazovas anksčiau tvirtino, kad neva jo automobiliu moterį partrenkė kažkas kitas. Jo teigimu, automobilio rakteliai buvo spynelėje, vairo padėties aukštis pakeistas, o ir pats automobilis pastatytas kitaip, nei pastatė V.Raskazovas.

VIDEO: Lėvens upėje žvejys aptiko moters kūną

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad namo susiruošę Raskazovai moterį kliudė automobiliu patys. Paskui pora Gražiną Mazgelienę iš po automobilio ištraukė. Valerijus Raskazovas teigė, kad bandė užčiuopti pulsą, tačiau jam pasirodė, kad moteris nebegyva.

Užuot žadinę šeimininką ar kvietę medikus, pora partrenktą moterį įmetė į bagažinę ir nuvežę prie Lėvens upės įmetė į vandenį. Teismo medicinos eksperto ataskaitoje teigiama, kad tikėtina, jog moteris mirė nuskendusi. Taigi, ją Raskazovai į upę įmetė nesąmoningą, tačiau gyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius