-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​Pėsčiąją T.Narbuto gatvėje pražudžiusi Ieva Kazlaitė žūtbūt nori likti neteista

Pėsčiųjų perėjoje studentę iš Pasvalio mirtinai sužalojusi „Opel Tigra“ vairuotoja Ieva Kazlaitė norėtų būti atleista nuo atsakomybės pagal laidavimą. Taip pat ji pageidauja mokėti mažesnes kompensacijas.
Ieva Kazlaitė
Ieva Kazlaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Pėsčiųjų perėjoje Vilniuje, T.Narbuto gatvėje, merginą mirtinai sužalojusi vairuotoja siekia, kad būtų atleista nuo atsakomybės pagal laidavimą. Ji taip pat nori, kad būtų sumažinta nukentėjusios artimiesiems priteista sumokėti neturtinė žala.

Nuosprendį avarijos byloje paskelbęs Vilniaus miesto apylinkės teismas dar praėjusią savaitę gavo Ievos Kazlaitės apeliacinį skundą, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Guoda Paužaitė. Byla jau yra perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui, apeliacinis skundas bus nagrinėjamas balandžio 21 dieną.

Vasarį paskelbtu Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu vairuotojai skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 3 metams. Teismas taip pat trejiems metams atėmė teisę vairuoti automobilį.

Pirminiu nuosprendžiu vairuotojai skirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 3 metams, be to, iš I.Kazlaitės priteista iš viso 49 tūkstančiai eurų.

Teismas pabrėžė, kad eismo įvykio metu vairuotoja turėjo galiojančią administracinę nuobaudą už eismo taisyklių pažeidimą ir yra pradedančioji vairuotoja – jos stažas dar nesiekia 2 metų.

Teismas, įvertinęs bylos duomenis, nusprendė, kad negalima daryti išvados, jog 19-metė I.Kazlaitė, atleidus ją nuo baudžiamosios atsakomybės, ateityje laikysis įstatymų. Todėl ji negali būti atleidžiama nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Lengvinančia aplinkybe pripažinta, kad I.Kazlaitė prisipažino padariusi nusikaltimą, atsiprašė nukentėjusiųjų, savanoriškai stengėsi jiems atlyginti patirtą žalą ir nuoširdžiai gailėjosi. Mergina charakterizuojama teigiamai, baudžiamojon atsakomybėn buvo patraukta pirmą kartą. Sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė.  

Remdamasis šiomis svarbiomis aplinkybėmis Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti neskiriant realaus bausmės atlikimo, todėl bausmės vykdymas atidedamas trejiems metams.  

Taip pat teismas iš dalies patenkino nukentėjusiųjų – žuvusios merginos šeimos narių – civilinius ieškinius dėl neturtinės žalos atlyginimo. Merginos tėvams ir seseriai priteista iš viso 49 tūkstančiai eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Žuvusioji 19-metė Birutė Guigaitė į Vilnių buvo atvykusi studijuoti iš Pasvalio.

Nelaimė įvyko 2014 m. spalio 14 dieną T.Narbuto gatvėje esančioje perėjoje, prie troleibusų ir autobusų stotelės. Per perėją ėjusią 19 metų merginą parbloškė I.Kazlaitės vairuojamas automobilis „Opel Tigra“.

Partrenkta pėsčioji žuvo vietoje. Smūgis buvo toks stiprus, kad mergina atsidūrė už keliolikos metrų nuo perėjos. „Opel Tigra“ automobilis, kuriame važiavo dar trys jaunos keleivės, taip pat sustojo tik už keliolikos metrų.

Teismas nustatė, kad I.Kazlaitė, važiuodama antrąja eismo juosta nesumažino greičio prieš pėsčiųjų perėją, nors pirmąja juosta važiavęs automobilis prieš perėją buvo sustojęs. Dėl šio Kelių eismo taisyklių pažeidimo kaltinamoji partrenkė tuo metu per perėją ėjusią merginą.

Po šios nelaimės buvo daug diskutuojama apie šios pėsčiųjų perėjos saugumą. Toje vietoje yra labai intensyvus automobilių eismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius