-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pėstiesiems, kurie neišmano apie eismo saugumą Kauno rajone, bando viską paaiškinti policija

Visą vasario mėnesį – ypatingas Kauno policijos dėmesys pėstiesiems eismo dalyviams.
Pėstiesiems dalijami atšvaitai
Pėstiesiems dalijami atšvaitai / Kauno policijos nuotr.

Vienas iš Kauno apskrities policijos veiklos prioritetų – aktyvus darbas siekiant mažinti eismo įvykiuose žūstančių eismo dalyvių skaičių. Ypatingas dėmesys skiriamas pėsčiųjų eismo dalyvių saugumui užtikrinti.

Praėjusių metų statistika parodė, kad pėstieji per mažai dėmesio skiria savo saugumui, o vairuotojai gana dažnai nepaiso pėsčiųjų eismo dalyvių teisių. 2013 m. daugiau nei pusė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) prižiūrimoje teritorijoje eismo įvykiuose žuvusių asmenų buvo pėstieji eismo dalyviai (iš viso žuvo 37 asmenys; iš jų – 21 pėsčiasis).

Eismo įvykiuose dažnai žūsta asmenys, turintys nepakankamai įgūdžių, kaip reikia saugiai elgti kelyje. Dažniausiai tai vyresnio amžiaus eismo dalyviai arba tie, kurie patys nevairuoja transporto priemonių ir nėra susipažinę su Kelių eismo taisyklėmis, pažymima Kauno apskrities VPK atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pėstiesiems elementariai aiškinama, kad jie, neapšviestose ar mažiau apšviestose gatvėse ir keliuose, būdami be atšvaitų, vairuotojams yra nematomi.

Visą vasario mėnesį prevencinės priemonės vykdomos Kauno rajono (toliau – Kauno r.) teritorijoje. Kauno apskr. VPK Kauno r. policijos komisariato ir Kelių policijos valdybos pareigūnai keliuose ir gatvėse bendrauja su pėsčiaisiais eismo dalyviais, jiems aiškina pėsčiųjų eismo dalyvių pareigas.

Didžioji dalis šių priemonių vykdoma tamsiuoju paros metu.

Pėstiesiems aiškinama, kad jie, neapšviestose ar mažiau apšviestose gatvėse ir keliuose, būdami be atšvaitų, vairuotojams yra nematomi. Ir tik privažiavęs arti vairuotojas gali juos pastebėti, tačiau ne visada spėja sustabdyti transporto priemonę lemiamu momentu.

Taip pat pėstieji informuojami, kad už Kelių eismo taisyklėse numatytų pareigų pėstiesiems nevykdymą jie gali būti traukiami administracinėn atsakomybėn. Kauno r. teritorijoje vykdydami prevencinę priemonę policijos pareigūnai tiesiogiai bendraudami su pėsčiaisiais eismo dalyviais  jiems dalija atšvaitus ir moko, kaip teisingai juos nešioti (iš viso jau išdalinta virš 600 atšvaitų).

Kauno policijos nuotr./Pėstiesiems dalijami atšvaitai
Kauno policijos nuotr./Pėstiesiems dalijami atšvaitai

Pėstiesiems eismo dalyviams dalijami  policijos parengti informaciniai lapeliai, kuriuose akcentuojamos saugaus elgesio kelyje taisyklės.

Vadovaujantis statistiniais duomenimis, Kauno r. teritorijoje per pirmuosius šių metų mėnesius eismo įvykių, kuriuose nukenčia arba žūsta pėstieji, skaičius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, yra sumažėjęs.

ŠĮmet iki vasario 21-osios Kauno rajone užfiksuoti 6 eismo įvykiai, kurių metu 4 pėstieji eismo dalyviai buvo sužaloti ir 2 žuvo, o šiais metais toks eismo įvykis buvo 1, kurio metu žuvo 1 asmuo.

Kauno mieste šiuo metu visą mėnesį yra vykdoma prevencinė priemonė, kurios metu policijos pareigūnai kontroliuoja eismo dalyvių elgesį pėsčiųjų perėjose ir kitose intensyvaus eismo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius