Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 01 /21:04

Iš avarijos vietos įtariamas pasišalinęs Petras Gražulis: „Įvyko nesusipratimas, kurį pamėginsime išsiaiškinti“

Seimo narys, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Petras Gražulis vėl turės problemų su teisėsauga. Pirmadienį dieną prie Seimo jis sukėlė avariją ir pasišalino iš įvyko vietos, įtarta, kad politikas galėjo pasprukti, nes buvo neblaivus, pranešė TV3 žinios.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus kelių policija prieš vidurdienį iškviesta į Gynėjų gatvę. Netoli Seimo, prieš pat Seimo viešbutį buvo apgadintas automobilis „Opel Astra“. Jį kliudė ir iš įvykio vietos nuvažiavo P.Gražulis.

„Palikau mašiną šioje vietoje, išėjau pasivaikščioti, grįžtu, ruošiuosi lipti ir važiuoti, o šalia stovintis taksistas sako: ateik, pasišnekėsim. Sakau, kas atsitiko? Sako, ką tik mačiau, kaip Gražulis, išvažiuodamas iš šalia esančio restorano įvažiavo tau į mašiną ir pabėgo“, – pasakojo avarijoje apgadinto automobilio savininkas Andrius.

Restorano darbuotojai patvirtino, kad Seimo narys išties buvo jų restorane ir išvyko iš jo juodu „Lexus“ markės automobiliu, kuris priklauso Petrui Gražuliui.

Avarijos nepastebėjo

Pats iš įvykio vietos dingęs Seimo narys TV3 žurnalistams neneigė buvęs Gynėjų gatvėje, tačiau eismo įvykio, kurį sukėlė, teigė nepastebėjęs.

„Gal nepastebėjau nebent“, – aiškinosi P.Gražulis, teigdamas, kad negali grįžti, nes išvažiavo jau per toli.

„Gal nepastebėjau nebent“, – aiškinosi P.Gražulis, teigdamas, kad negali grįžti, nes išvažiavo jau per toli.

Įtarimus, kad galėjo būti neblaivus „Tvarkos ir teisingumo“ narys griežtai neigė. „Ne, nu kaip tai vartojau alkoholį, nesąmonė“, – tikino P.Gražulis.

„Ne Vilniuje esu. Link Prienų dabar“, – aiškino savo kelionės tikslą Seimo narys, vėl tvirtindamas, kad nepastebėjo jokio įvykio. Vėliau žurnalistams jis pranešė, kad jo blaivumas policijos pareigūnų buvo patikrintas prie Prienų ir nustatyta, jog P.Gražulis buvo blaivus.

Už pabėgimą iš įvykio vietos P.Gražuliui gali grėsti bauda arba vairuotojo pažymėjimo atėmimas. Tai jau ne pirmas kartas, kai Seimo narys patenka į avarinę situaciją, tačiau anksčiau jis dėl incidentų nebūdavo kaltas.

Papildyta 21.04 val.: „Įvyko nesusipratimas“

Esu įsitikinęs, kad čia įvyko nesusipratimas, kurį pamėginsime išsiaiškinti, – vylėsi Seimo narys.

Pirmadienio vakarą P.Gražulis socialiniame tinkle „Facebook“ nusprendė pats paaiškinti įvykio aplinkybes.

„Žiniasklaidai iškėlus abejones dėl neva mano sukeltos avarijos, norėčiau pasidalinti tuo, kaip viskas buvo. Ryte buvau užsukęs į „Submarine“ restoraną, o po to išvykau į Prienus. Ties Aukštadvariu su manimi susisiekė žiniasklaida ir papasakojo, esą aš pabėgau iš eismo įvykio vietos. Ėmus klausinėti apie galimą mano neblaivumą, ties Birštono žiedu pastebėjau policijos pareigūnus. Jų paprašiau, kad patikrintų mano girtumą alkotesteriu ir apžiūrėtų automobilį“, – pirmadienio įvykius dėstė P.Gražulis.

Alkotesteris, anot jo, „parodė nulius“, o kartu su dviem pareigūnais apžiūrėjus automobilį, esą nepastebėta jokių avarijos požymių.

„Automobilis yra draustas kasko draudimu, todėl nėra jokio reikalo „bėgti“ iš įvykio vietos. Esu įsitikinęs, kad čia įvyko nesusipratimas, kurį pamėginsime išsiaiškinti“, – vylėsi Seimo narys.

P.Gražulis tvirtino jokio smūgio į kitą automobilį nepajutęs. „Keista, kad visą situaciją matęs taksistas nebandė manęs sustabdyti, kažkaip signalizuoti ar kitais būdais parodyti, kad įvyko eismo įvykis. Kaip suprantu, tas asmuo nepranešė ir pareigūnams to, o tiesiog laukė savininko ir jį informavęs pasišalino“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius