-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Petrikas nebekalba apie duokles valdžiai

Teisme prabilęs buvęs EBSW koncerno prezidentas nenoriai pasakoja apie kyšius politikams, o savo ankstesnius teiginius linkęs neigti, rašo „Vilniaus diena“.
Gintaras Petrikas
Gintaras Petrikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 EBSW

Praėjusį penktadienį Kauno apygardos teisme toliau nagrinėta baudžiamoji byla, kurioje Gintaras Petrikas kaltinamas iššvaistęs daugiau nei 24 mln. litų Kauno holdingo kompanijai (KHK) patikėto svetimo turto. Teismas siekė nuodugniai ištirti kiekvieną bent menkiausių klausimų keliantį bylos epizodą, todėl teisiamojo apklausa tęsėsi nebe pirmą dieną.

Šįkart verčiant iš 43 tomų sudarytos bylos puslapius teismui užkliuvo prieš kelerius metus G.Petriko išsakyti teiginiai, esą jis yra davęs kyšius anuometiniams aukštiems valdžios pareigūnams. Tarp tokių esą buvo netgi tuometinis šalies prezidentas Algirdas Brazauskas ir premjeras Adolfas Šleževičius.

Apie tai G.Petrikas žiniasklaidai yra papasakojęs 2006-aisiais būdamas JAV kalėjime. Jis teigė ne vien per tarpininkus, bet ir tiesiogiai mokėdavęs stambias pinigų sumas, kurių didžiausia siekė 120 tūkst. JAV dolerių. Esą tai būdavę pinigai ne už kokią nors konkrečią paslaugą, o tiesiog dėl ramybės, nes tuo metu galiojo taisyklė: jei nori dirbti – turi mokėti.

Teismui pacitavus spaudoje publikuotus jo žodžius, G.Petrikas pasinaudojo advokato pašnibždomis ištartu patarimu ir atkirto, esą tokios kalbos neturi nieko bendra su pateiktais kaltinimais.

„Noriu pabrėžti, kad aš tuo nesu kaltinamas ir tokių pavardžių mano kaltinime nėra. Nematau jokio ryšio ir jokios prasmės gilintis į tuos žodžius. Tuo metu buvau Amerikoje, ten visai kitokia demokratija ir žodžio laisvė. Gali net apie prezidentą sakyti ką nori, išskyrus, kad ketini jį nušauti“, – kalbėjo kaltinamasis.

Čia pat įsiterpė G.Petriką ginantis advokatas Vytautas Sviderskis ir pabrėžė, kad jo klientas neprivalo atsakyti į klausimus, kurie tiesiogiai nesusiję su pateiktais kaltinimais.

Teisėjas, o vėliau ir prokuroras į tokius G.Petriko žodžius atkirto priminimu, kad jis kaltinamas lėšų iššvaistymu, todėl natūraliai kyla klausimas, ar dalis pinigų nebuvo atseikėti minėtiems politikams. Tuomet teismas dar sykį pakartojo klausimą: „Ar mokėjote pinigus valdžios atstovams?“

Kelis sykius teisiamasis bandė išsisukti, sakydamas, kad savo pasakojimų apie duoklę valdžios viršūnėms negali nei patvirtinti, nei paneigti.

Bemaž trečią sykį teismui pakartojus tą patį klausimą, G.Petrikas galiausiai sukonkretino savo versiją: „Tų teiginių nepatvirtinu. Niekada jokių holdingo pinigų nesu paėmęs, tad negalėjau jų ir niekam perduoti“, rašo „Vilniaus diena“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius