-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Peugeot“ slėptuvės įrengtos itin kruopščiai, bet pareigūnai – dar kruopštesni

Demaskuota Lietuvos muitinėje: itin kruopščiai įrengtose Rusijos piliečio automobilio slėptuvėse – kontrabandiniai rūkalai.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / Muitinės nuotr.

Kauno teritorinės muitinės pareigūnams Kybartų kelio poste įkliuvo Rusijos pilietis D. P., bandęs iš Rusijos į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Peugeot“ atgabenti nelegalių rūkalų už daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Trečiadienį, vasario 13-ąją, apie 7 val. ryto į Kybartų kelio postą automobiliu „Peugeot“ atvažiavęs 40-metis vyriškis, bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio bake, 1 l alkoholio ir 2 pakelius cigarečių. Tačiau muitininkams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau.

Patikrinus automobilį mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnų įtarimai pasitvirtino: paaiškėjo, kad įvairiose transporto priemonės vietose vyriškis buvo itin kruopščiai įrengęs slėptuves, kuriose, siekdamas išvengti muitinės kontrolės, gabeno kontrabandinius rūkalus. Automobilio slėptuvėse muitininkai rado išslapstytus 1 312 pakelių įvairių rūšių – „Allure“, „Minsk“ ir NZ – cigarečių be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 4 tūkst. eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojui surašė administracinio nusižengimo protokolą, pasakojama Kauno teritorinės muitinės Muitinės kontrolės organizavimo skyriaus vyriausiosios inspektorės Ramunės Nagelienės parengtame ir penktadienį paviešintame pranešime.

Už šį pažeidimą jam gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius