Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piktnaudžiavimu įtariamam buvusiam teisėjui Vytautui Butvilui skirta psichiatrinė ekspertizė

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį paskyrė stacionarią teismo psichiatrijos ekspertizę piktnaudžiavimu įtariamam buvusiam Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėjui Vytautui Butvilui.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip BNS sakė teismo atstovė spaudai Jolita Gudelienė, prašymą dėl tokios ekspertizės praėjusią savaitę pateikė kaltinamojo gynėjas. Teismas šį prašymą patenkino.

Pernai buvo baigta baudžiamoji byla, kurioje, remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnų surinktais įrodymais, eksteisėjui buvo pareikšti įtarimai.

STT duomenimis, V.Butvilas, galbūt siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveikti atsakingus asmenis, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame jis gyvena, kiemą.  

„Siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, V.Butvilas, kaip įtariama, priėmė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario interesams palankų neteisėtą sprendimą vienoje civilinėje byloje“, – teigė STT ir prokuratūra.  

Baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir jį organizavęs Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Šiaulių apygardos teismui perdavė praėjusią savaitę.

Teisėjas iš pareigų atleistas 2013 metų gegužę dėl sveikatos būklės. Teisėjų taryba, gavusi prezidentės dekretą dėl patarimo atleisti V.Butvilą dėl sveikatos būklės, šiam siūlymui pritarė. Sprendimas priimtas atsižvelgus į Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro išvadą. Prieš tai jo įgaliojimai buvo sustabdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius