Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piktybinis sienos pažeidėjas Pagėgių pasieniečiams įkliuvo jau septintą kartą

Pagėgių rinktinės pasieniečiai antradienį vėl sulaikė piktybinį sienos pažeidėją – 26-erių Rusijos pilietis Valstybės sienos apsaugos pareigūnams (VSAT) dėl neteisėto sienos perėjimo įkliuvo jau septintą kartą.
Pasienis
Pasienis / VSAT nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, VSAT Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai ties Šakių rajono Gustainiškių kaimu, prie sienos su Rusija, kuri eina Šešupės upe, antradienį pastebėjo įtartiną pėsčią asmenį. VSAT pareigūnams paprašius pateikti dokumentus, nustatyta, kad rusakalbis vyras jų neturi. Pasieniečiai jį sulaikė. Įtariama, kad šis sulaikytasis neteisėtai kirto Lietuvos sieną su Rusija.

Paaiškėjo, kad šis asmuo Pagėgių rinktinės pasieniečiams jau yra neblogai žinomas. Balandžio pradžioje jis buvo išsiųstas iš Lietuvos, atlikęs pusmečio laisvės atėmimo bausmę taip pat už neteisėtą sienos pažeidimą. Praėjusių metų pabaigoje jis buvo įkliuvęs Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Iš viso jie minėtą Rusijos pilietį šioje vietovėje dėl neteisėto sienos perėjimo jau yra sulaikę 7 kartus: 2005 ir 2006 m. jis pasieniečiams įkliuvo po kartą, 2007 ir 2008 m. – po du kartus.

Antradienį septintą kartą įkliuvusį Kaliningrado srities gyventoją Pagėgių pasieniečiai uždarė į areštinę, o dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Ketvirtadienį Rusijos pilietį VSAT pareigūnai planuoja atvesdinti į Šakių rajono apylinkės teismą, kur sienos pažeidėjas vėl bus teisiamas.

Baudžiamajame kodekse numatoma, kad už neteisėtą valstybės sienos perėjimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius