Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilkas išgertuves kruvinomis skerdynėmis pavertęs Andrejus Plužnikovas siunčiamas į kalėjimą iki 2033 metų

Už atimtas dviejų žmonių gyvybes visaginietis Andrejus Plužnikovas ilgam neteko laisvės.
Peilis
Peilis / 123rf.com nuotr.

Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija, išnagrinėjusi nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą, 33 metų Andrejų Plužnikovą pripažino kaltu dėl dviejų žmonių nužudymo ir paskyrė 19 metų laisvės atėmimo bausmę.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi Panevėžio apylinkės vyriausioji prokurorė Sandra Povilonienė teigė, kad kaltinamasis nenorėjo prisipažinti nužudęs abu nukentėjusiuosius, nuolat keitė savo nenuoseklius ir prieštaringus parodymus, tačiau byloje surinktais įrodymais pavyko įrodyti jo kaltumą dėl abiejų atimtų gyvybių.

Anksčiau šešis kartus teistam visaginiečiui paskirta laisvės atėmimo bausmė artima sankcijoje numatytam maksimaliam dydžiui.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų teismui perduotoje baudžiamojoje byloje iš Zarasų kilęs ir Visagine gyvenęs A.Plužnikovas kaltinamas 2013 m. lapkritį viename šio miesto butų per išgertuves konflikto metu peiliu į kaklą ir ranką sunkiai sužalojęs du žmones. Abu vyrus dėl patirtų sužalojimų ištiko mirtis.

Teismas, įvertinęs byloje surinktus įrodymus, patvirtino prokurorų kaltinimus ir gegužės 6 d. paskelbtu nuosprendžiu pripažino, kad teisiamojo kaltė įrodyta, jo veika pagrįstai kvalifikuota pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl dviejų žmonių nužudymo. Todėl anksčiau šešis kartus teistam visaginiečiui paskirta laisvės atėmimo bausmė artima sankcijoje numatytam maksimaliam dydžiui.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Utenos apskrities VPK Visagino policijos komisariato tyrėjai.
Baudžiamasis kodeksas už dviejų žmonių nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos, primenama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius