Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piniavoje nukankinto bejėgiško įkaito baudžiamąją bylą prokurorai perdavė teismui

Tarp Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų per pastarąją savaitę perduotų nagrinėti teismui devynių baudžiamųjų bylų – baigtas tirti didelį krašto visuomenės susidomėjimą sukėlęs priemiestinėje Piniavos gyvenvietėje įvykdytas nusikaltimas, susijęs su neteisėtu laisvės atėmimu, smurtu ir dėl sveikatos problemų negalėjusio pasipriešinti žmogaus kankinimu, pasibaigęs bejėgės aukos nužudymu.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, šią nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamąją bylą nagrinėti apygardos teismui perdavė Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų kovo 21 d. 19 val. Panevėžio rajono Piniavos gyvenvietės vieno namų bute 28 metų G.P. su dviem nepilnamečiais bendrininkais buvo uždaręs ir iki kovo 23 d. ryto prievarta laikė sveikatos problemų turėjusį kaimyną, mušė jį ir spardė kojomis, visaip tyčiojosi ir kankino pasipriešinti negalėjusį bejėgiškos būklės žmogų.

Šiuose pasityčiojimo veiksmuose kartu su G.P. dalyvavusiai jo nepilnametei draugei taip pat teks atsakyti baudžiamąja tvarka, nes septyniolikmetė mergina, kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, taip pat dalyvavo netesėtai atimant laisvę panaudojus smurtą ir sukeliant pavojų žmogaus gyvybei ir sveikatai.

Kovo 23 d. rytą iki 11 val. G.P. dar mušė ir spardė savo įkaitą, po to surišo rankas ir kojas, į burną įkišo tris popierines servetėles, užmovė ant galvos vieno prekybos centro polietileninį maišelį, aprišo kaklą virve ir paliko vieną bejėgį žmogų kankinamai mirčiai užrakintame bute.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad ir pernai vasarą tame pačiame bute G.P. kartu su dviem nepilnamečiais bendrininkais prievarta laikė tą patį kaimyną, užsukdavusį pažaisti kompiuterinių žaidimų, žemino sveikatos problemų turinčio žmogaus orumą. Smurtautojai visą naktį savo įkaitą mušė mediniu pagaliu ir tyčiojosi.

Ikiteisminį tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai, jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono komisariato pareigūnai. 

Įtariamajam G.P. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, jo bendrininkei – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nepilnamečio perdavimas prižiūrėti.

Įstatymas tam, kas panaudojęs smurtą ar sukeldamas pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, neteisėtai atėmė laisvę kitam žmogui ilgiau nei 48 valandas, numato laisvės atėmimo bausmę iki ketverių metų.

Už bejėgiškos būklės žmogaus nužudymą kankinant ar kitaip itin žiauriai įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorai šiemet perdavė nagrinėti teismui 163 baudžiamąsias bylas, tarp jų dvidešimt nusikaltimų žmogaus gyvybei bylų, kurias tyrė ar organizavo ikiteisminį tyrimą Pirmojo ir Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Pavasarinių įkvėpimų į pražydusią senamiesčio širdį – „Rotondą“
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Reklama
Šeimos draudimo ekspertas: rinktis gyvybės draudimą skatina ir žinomų žmonių istorijos
Užsisakykite 15min naujienlaiškius