Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pinigų pasisavinimo byloje S.Kaseliauskienė kaltę neigia, o parodymus žada duoti vėliau

Buvusios VMI viršininko motinos teismo niuansai: daugelis nukentėjusių – neįgalūs, posėdžiai – arčiau jų namų.
Teismas nagrinėja Juozo Tumėno bylą
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Svetimų pinigų pasisavinimo byloje apklausiami liudytojai.

Šiaulių apygardos teismas toliau nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje Telšių rajono gyventoja Stefanija Kaseliauskien, gimusi 1949 m., kaltinama apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu, didelės pinigų sumos pasisavinimu. Šioje byloje yra pareikštas 140 409,78 euro civilinis ieškinys turtinei žalai atlyginti. Moteris anksčiau neteista.

Siekdamas proceso ekonomiškumo Šiaulių apygardos teismas dalį posėdžių rengia Telšių apylinkės teismo Telšių rūmuose. Dauguma liudytojų gyvena Telšių rajone.

Rugsėjo 4 d. vykusiame teismo posėdyje iš 12 apklaustų liudytojų daugelis turi fizinę negalią. Į kitą teismo posėdį, kuris numatytas rugsėjo 8 d. taip pat Telšiuose, bus toliau apklausiami pašaukti liudytojai. Antradienio posėdžio pradžia – 9.30 val.

S.Kaseliauskienė per pirmąjį teismo posėdį yra pareiškusi suprantanti, kuo kaltinama, tačiau teigė, jog kaltės nepripažįsta. Kaltinamoji sutiko teismui duoti parodymus, bet tik po to, kai bus apklausti liudytojai.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2013–2018 metais Telšių rajone. S.Kaseliauskienė kaltinama tuo, kad būdama bendrovės, užsiimančios maisto gaminimo ir tiekimo paslaugomis, vadove, taip pat per kitą asmenį, dirbusį toje pačioje bendrovėje, tyčia organizavo ir vykdė tos bendrovės apgaulingą buhalterinę apskaitą. Bylos duomenimis, 2013–2017 m. moteris galėjo pasisavinti daugiau kaip 140 tūkstančių bendrovei priklausiusių eurų.

Taip pat nustatyta, kad ne vėliau kaip iki 2018 metų rugpjūčio 31 d. klastojant dokumentus buvo pasirašytas įsakymas dėl trims bendrovės darbuotojoms skirtų prie atlyginimų mokamų priedų – nuo 1000 iki 3000 tūkstančių eurų kiekvienai moteriai, tačiau realiai jos tokių pinigų negavo.

S.Kaseliauskienės vadovaujamoje bendrovėje buvo įdarbinti darbuotojai ir iš Darbo biržos pasiųsti asmenys. Šioje byloje yra apie 30 liudytojų, rašoma Šiaulių apygardos teismo pirmadienį paviešintame pranešime.

Kitų teismo posėdžių datos ir laikas: rugsėjo 23 d. 13.00 val., spalio 1 d. 13.00 val., 20 d. 10.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius