Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 09 24 /10:20

Pirmadienį paryčiais padegta Kulautuvos bažnyčia

Budrių ir atsakingų Kulautuvos miestelio (Kauno r.) gyventojų dėka nuo rimtesnių nuostolių pavyko apsaugoti vieną mažiausių Lietuvoje Kulautuvos Švč. Mergelės Marijos vardo bažnyčią. Įtariama, kad ji buvo padegta.
Kulautuvoje degė Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia
Kulautuvoje degė Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Degančią bažnyčią ir nuo jos nubėgančius jaunuolius, kurie susėdo į automobilį ir greitai paspruko iš įvykio vietos, pamatė šunį vedžiojęs vietos gyventojas. Jis apie gaisrą skubiai pranešė ugniagesiams. Laimingo sutapimo dėka, netoliese buvo Kauno rajono ugniagesiai, todėl liepsną pavyko greitai užgesinti.

Apie gaisrą ugniagesiai sužinojo 6.39 val. Atvykus į iškvietimo vietą degė bažnyčios siena. Gaisro metu apdegė ir buvo nuardyti 3 kv. metrai lauko sienos apdailos ir rąstų. Kulautuvos bažnyčia yra rąstinė, apkalta dailylentėmis, 35x20 m, stogas dengtas skarda. Spėjama gaisro priežastis – tyčinė žmonių veika. Nustoliai skaičiuojami.

Kuklią, natūraliu grožiu žavinčią 1932 m. pastatytą Kulautuvos bažnyčią yra pamėgę ne tik vietos gyventojai ir turistai, bet ir jaunavedžiai.

15min.lt primena, kad šią vasarą sudegė Kulautuvos parapijai priklausanti Paštuvos Šv.Barboros bažnyčia. Įtariama, kad ji taip pat galėjo būti padegta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius