Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienio rytą Ignalinos rajone per gaisrą žuvo žmogus

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad per praėjusias tris savaitgalio paras šalyje užgesinti 138 gaisrai. Per juos du žmonės žuvo, o trys buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo, ugniagesiai dar atliko 31 kitą gelbėjimo darbą bei išgelbėjo keturi piliečius.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Penktadienio rytą, apie 4 val., Anykščių rajone, Džiugų kaime, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau degė atvira ugnimi. Lokalizavus gaisrą, kambaryje rasta žuvusi 85 metų namo savininkė. Per gaisrą supleškėjo namo stogas, pradegė 2 kambarių perdanga, apdegė sienos. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Pirmadienio rytą iš Policijos departamento gautas pranešimas, jog vakar apie 11 val. Ignalinos rajone, Antalgės kaime, savo namuose rastas apdegęs 53 metų namo šeimininko kūnas. Manoma, kad gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus rūkymo lovoje. Ugniagesiai į šį gaisrą nebuvo kviesti.

Penktadienį apie 15 val. Mažeikių rajone, Purplių kaime, Laižuvos gatvėje, užsiliepsnojo UAB Mažeikių parkui priklausantis automobilis VAZ. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau skendėjo liepsnose, o veidą apdegęs 27-erių vyras buvo perduotas medikams. Per gaisrą automobilis sudegė nepataisomai. Įvykis tiriamas.

Šeštadienio naktį, apie 3.25 val., Marijampolės savivaldybėje, Avižinės kaime, atsitrenkęs į pakelės medį užsidegė 2000 metais pagamintas automobilis Alfa Romeo. Nukentėjęs 21 metų mašinos vairuotojas dar iki atvykstant ugniagesiams buvo nuvežtas į ligoninę, o iš automobilio liko tik nuodėgulių ir nuolaužų krūva. Ir šio įvykio aplinkybės tiriamos.

Šeštadienio rytą, apie 5 val., gaisras kilo Skuode, P.Žadeikio gatvėje stovinčiame individualiame gyvenamajame name. Atskubėjus ugniagesiams, degė medinio namo verandos vidaus sienos. Patekę į namą, miegamajame ant grindų ugniagesiai rado dūmais apsinuodijusį 52 metų namo savininką. Ugniagesiai išnešė jį į lauką ir perdavė medikams. Nukentėjusysis buvo išvežtas ir paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių. Per gaisrą apdegė ir aprūko verandos sienos bei lubos, o gaisro priežastis dar tikslinama.

Nors savaitgalis buvo gana lietingas, nepavyko išvengti gaisrų ir atvirose teritorijose. Štai penktadienį apie 11.30 val. Kauno rajone, Dubravų kaime esančioje pievoje, dėl neatsargaus žmonių elgesio su ugnimi užsiliepsnojo žolė ir krūmai net 200 ha plote. Ugniagesiai šį gaisrą gesino daugiau kaip 5 valandas, o vandenį teko vežioti iš Kauno marių. Tad ugniagesiai dar kartą prašo nedeginti pernykštės žolės ir atsargiai elgtis su ugnimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius