Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 11 03 /12:53

Vilniaus vairuotojai pakliuvo į netikėtą reidą, pričiuptas ant cemento maišo įsitaisęs VW keleivis

Lietuvos kelių policijos tarnyba pirmadienio ryte organizavo Vilniaus miesto vairuotojų, vykstančių iš priemiesčių į miestą, blaivumo patikrinimą.
Reido akimirka: be numerių palikti automobiliai
Reido akimirka: be numerių palikti techniškai netvarkingi automobiliai / LKPT nuotr.

Reido metu buvo stabdomos transporto priemonės, tikrinamas vairuotojų blaivumas, transporto techninė būklė, kroviniai. Didelis dėmesys skiriamas vairuotojams, vežantiems vaikus – tikrinama, ar naudojamos tinkamos prisegimo priemonės, ar vaikai vežami specialiose kėdutėse.

Tokie reidai pirmadienio rytais nebestebina daugumos vairuotojų ir skatina juos atidžiau laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, tačiau eismo saugumui abejingų vairuotojų dar netrūksta, rašoma Lietuvos kelių policijos tarnybos bendrųjų reikalų grupės vyresniosios specialistės Marijos Kazanovič pirmadienį parengtame ir paviešintame pranešime.

Sustabdyto automobilio „VW Passat“ vairuotojo blaivumas pareigūnams sukėlė įtarimų. 28  metų vyras buvo patikrintas alkotesteriu – jam nustatytas lengvas, 0,76 promilės girtumas.

Į darbą sostinėje važiavęs statybininkas greičiausiai neteks teisės vairuoti, jam gresia tūkstantinė bauda.

Automobilio „Volvo V70“ vairuotojas sėdo prie vairo nepaisydamas to, kad teisė vairuoti jam buvo atimta už ankstesnius pažeidimus. 36 metų vilnietis jau buvo užsiregistravęs egzaminams teisei vairuoti susigrąžinti.

3 automobiliai, kurie buvo išregistruoti dėl to, kad ilgiau kaip 3 mėnesiai jiems nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra, neteko valstybinio numerio ženklų. Šie automobiliai buvo saugiai pastatyti už kelio ribų. Vėl dalyvauti eisme jie galės tik po to, kai bus atlikta valstybinė techninė apžiūra ir automobiliai vėl bus įregistruoti.

Sankcijos už techniškai netvarkingų automobilių eksploatavimą yra pakankamai rimtos, tačiau tai neatgraso vairuotojų, per dvi valandas pareigūnai surašė dar šešis administracinių teisės pažeidimų protokolus. Dviem vairuotojams valstybinės techninės apžiūros galiojimas buvo anuliuotas dėl „pagerintos“ automobilių išvaizdos – papildomai tamsintų langų ir pakeistų žibintų savybių.

Nemažą dėmesį pareigūnai skyrė žmonių vežimo taisyklių kontrolei. Nudžiugino tai, kad vaikai į darželius ir mokyklas buvo vežami nepažeidžiant taisyklių reikalavimų.

Nustebino vairuotojas, kuris mažuoju krovininiu automobiliu „VW Transporter“ vežė daugiau keleivių, nei automobilyje numatyta sėdimų vietų. Cemento maišas vienam iš keleivių pasitarnavo vietoje sėdynės, tačiau už tokį pervežimą vairuotojas turės sumokėti baudą.

Per dvi valandas trukusį patikrinimą Nemenčinės plente Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė 15 įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Dėl šio patikrinimo eismas nebuvo sustabdytas.

Pareigūnai prašo vairuotojų ir kitų eismo dalyvių būti atidiems, laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir keliuose vadovautis savitarpio pagarba ir atsargumu. Iš anksto atsiprašome dalyvaujančių eisme dėl galimų nepatogumų ir galimai ilgesnių kelionių. Pabrėžiam, kad tokios priemonės – vienas iš būdų vykdyti asmenų, keliančių grėsmę eismo saugumui galimai vairuojant transporto priemones esant neblaiviais, kontrolę ir viena iš galimybių visuomenei jaustis saugiai Lietuvos keliuose.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai atsiprašo vairuotojų, kurių kelionė galbūt užtruko šiek tiek ilgiau, nei buvo planuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius